Verstappen napušta Formulu 1, ali pod jednim uslovom

Engleski mediji tvrde

Verstappen napušta Formulu 1, ali pod jednim uslovom

A. Čaušević

U nikad uzbudljivijoj završnici sezone Formule 1 Max Verstappen je postao prvak svijeta, po prvi put u karijeri.

Verstappen je poslije kontroverzne odluke direktora utrke Michaela Masija uspio prestići Lewisa Hamiltona u posljednjem krugu Velike nagrade Abu Dhabija i tako osvojiti titulu.

Iako tek ima 24 godine Verstappen je zaprijetio odlaskom iz najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu i to pod jednim uslovom.

Naime, ukoliko bi otišao Red Bullov inžinjer, Gianpiero Lambiase, onda bi ga slijedio i sjajni Nizozemac.

"Rekao sam mu da radim samo s njim, kada on prekine, prekidam i ja. Naravno, ponekad možemo biti poprilično strogi jedan prema drugom, ali to i želim.

"Mora da mi kaže kada sam kreten i ja njemu moram da kažem isto. Uvijek mu to kažem."

Posljednjih nekoliko godina ja sam pokušavao da budem inženjer, a on da bude vozač."

Inače, Lambiase je inžinjer zadužen za komunikaciju na relaciji vozilo-pit wall i to sada je bio inžinjer na svakoj od Verstappenovih 118 utrka u bolidu Red Bulla.

Lambiase, koji ima italijansko i britansko državljnstvo je u Formuli 1 od 2005. godine. Radio je za Jordan koji je promijenio nekoliko imena, a u Red Bullu je od 2015. godine.

Top Komentari

Blibra
Koji je amater ovo pisao **** majku haha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi