Verstappen otkrio sadržaj poruke koju mu je poslao Hamilton

U novu sezonu s brojem 1 na bolidu

Verstappen otkrio sadržaj poruke koju mu je poslao Hamilton

A. Čaušević

U nikad uzbudljivijoj završnici sezone Formule 1 Max Verstappen je postao svjetski prvak. 

Verstappen je u posljednjem krugu prestigao Lewisa Hamiltona u Abu Dhabiju te tako stigao do svoje prve titule prvaka svijeta.

Bez obzira što je na bolan način izgubio titulu Hamilton se na kraju utrke pokazao kao pravi sportista, prišao je i čestitao velikom rivalu.

Vozač Red Bulla je otkrio i šta su mu kazali Toto Wolff, šef u Mercedesu te sedmerostruki prvak svijeta.

"Toto mi je poslao poruku, čestitao mi je na sezoni i rekao je da sam zaslužio naslov. To je bilo jako lijepo", rekao je Nizozemac.

"Naravno, lakše vam je kad već imate sedam naslova. To ga može malo utješiti. Da je bilo obrnuto, bilo bi puno bolnije za mene jer nisam imao nijedan naslov. Lewis je došao do mene, čestitao mi je. Mislim da mu je bilo jako teško u tom zadnjem krugu, ali ovo pokazuje kakvo poštovanje imamo jedan prema drugom."

"Naravno, imali smo svojih teških trenutaka tokom sezone, ali poštujemo ono što radimo, pritiskali smo jedan drugog do samih granica i uživao sam se utrkivati protiv njega."

Pošto je postao prvak svijeta Verstappen ima pravo na bolidu nositi broj 1, a to pravo će vozač Red Bulla i iskoristiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi