Verstappen se izvinio: Nije trebalo da koristim te riječi

Mladi vozač Red Bulla bio veoma ljut

Verstappen se izvinio: Nije trebalo da koristim te riječi

Mladi vozač Red Bulla Max Verstappen bio je jako ljut nakon što je morao završiti trku na Hungaroringu prije vremena. 

Podsjetimo, on je proteklog vikenda u Mađarskoj držao petu poziciju prije nego što je morao da se parkira pored staze zbog kvara na motoru.

On je tom prilikom uputio nekoliko psovki putem radio veze, a sve je naravno snimljeno te se čulo u diretnom TV prenosu. Ipak, Verstappen je hladne glave poručio da nije trebao tako reagovati.

"Nije trebalo da koristim te riječi u tom trenutku. Kada razmišljam o tome šta se dešava, razočarenje je i dalje prisutno. Emocije su bile uzavrele poslije dobrog starta. Takve frustracije su došle sa razlogom poslije još jednog neočekivanog kvara motora. To nam se dešava previše često proteklih godina. U Mađarsku smo došli sa velikim očekivanjima i teško je prihvatiti da nismo bili konkurentni", napisao je mladi vozač preko Instagrama.

Zbog čestih kvarova na bolidu Verstappen se trenutno nalazi tek na 6. mjestu ukupnog poretka vozača sa 105 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi