Hamilton nakon pobjede: Veliko, veliko hvala Bogu

Britanac prezadovoljan

Hamilton nakon pobjede: Veliko, veliko hvala Bogu

Britanski vozač Lewis Hamilton danas je slavio pobjedu na trci za Veliku nagradu Njemačke. 

Hamilton je startao tek sa 14. pozicije, ali je nakon trke poručio da je do posljednjeg trenutka vjerovao u sebe i u pobjedu.

"Bilo je jasno da će biti teško iz te pozicije i vrlo malo vjerovatno, ali uvijek morate vjerovati. Dugo sam se molio prije trke. Želio sam da ostanem pribran i miran. Tim je odradio sjajan posao. Vjerovao sam da će se desiti i desilo se. Veliko, veliko hvala Bogu", rekao je Hamilton i nastavio:

"Uslovi su bili savršeni u pravo vrijeme. Kada je kiša počela, znao sam da sam u dobroj poziciji. Nikada ne znate šta će se desiti kada izađe sigurnosno vozilo. Nadam se da ovo opravdava vjeru ljudi u mene, a nadam se da je ovo potvrdilo moju vjeru u njih. Oni koji me nisu znali do sada, sada me znaju".

Podsjetimo, Britanac je sada ponovo lider u genelarnom plasmanu vozača jer ima 17 bodova više od Sebastiana Vettela koji je izletio sa staze i nije osvojio nijedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi