Vettel: Najgore je kada vas nešto muči, a ne znate u čemu je problem

Ferrariju baš i ne ide ove sezone

Vettel: Najgore je kada vas nešto muči, a ne znate u čemu je problem

Endin Čaušević

Sebastian Vettel još uvijek ima teoretske šanse da postane prvak Formule 1 za ovu sezonu jer je na VN SAD-a uspio nekako završiti iza Lewisa Hamiltona.

Hamilton nije uspio da osvoji osam bodova više od Vettela čime bi osigurao odbranu prvaka svijeta. Ipak, malo ko vjeruje da Vettel i Ferrari mogu do titule jer ove sezone su zaista nivo ispod Mercedesa koji je nastavio svoju dominaciju.

Vettel je i na utrci u Austinu napravio veliku grešku kada je došao u kontakt s Ricciardom te je pao na samo začelje. Ipak, na kraju se nekako uspio domoći četvrte pozicije i odgoditi Hamiltonovo slavlje. Nijemac je nakon utrke izjavio da je Ferrari odmah morao odbaciti nadogradnje na bolidu koje su ih žestoko koštale u ovoj sezoni.

"Previše nam je trebalo da shvatimo šta nas koči. Ako smo se morali vratiti bolidima koji su stari tri ili četiri mjeseca onda to govori najbolje da nešto nije u redu. Bitno je da se što prije otkrije šta nije kako treba jer je očito da nešto ne štima. Najgore je kada imate problem, a ne znate do čega je. Vidimo kako nismo brzi kao prije, a ne znamo šta je problem. Ipak, siguran sam da će se ekipa dobro pobrinuti da sve riješi što prije", rekao je Vettel.

Top Komentari

Senad001
Vettel je sam sebi najveći neprijatelj, odličan vozač ali brzoplet. Ukoliko sljedeće sezone bude strpljiviji, mirniji i fokusiraniji sa sitnim nadogradnjama bolida možda i osvoji titulu.
5 1
Edy
ferrari je odlican ove sezone samo ti nisi na nivou
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi