Hamilton korača ka tituli: Pole pozicija u za vozača Mercedesa u Americi

Vettel zbog kazne tek na petom mjestu

Hamilton korača ka tituli: Pole pozicija u za vozača Mercedesa u Americi

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 večeras će moći pratiti utrku za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u kojoj bi sve moglo biti riješeno, a s prvog mjesta će krenuti Lewis Hamilton.

Britanski vozač je uspio da dođe do 81. pole pozicije u svojoj karijeri i tako napravi prvi korak ka odbrani titule. Hamilton u Austinu može sve da riješi ukoliko bude ima više od osam osvojenih bodova od Sebastiana Vettela.

Kvalifikacije su bile izuzetno uzbudljive jer su Ferrarijevi vozači završili odmah iza Hamiltona sa nevjerovatno malim zaostatkom. Vettel je na kraju završio drugi, ali će startati sa pete pozicije zbog kazne koju je dobio na treningu kada je vozio brže od dozvoljenog.

Tako će drugi startati njegov timski kolega Kimi Raikkonen kojem je pripalo juče treće mjesto, a iza njega će biti Veltteri Bottas i Daniel Ricciardo. Nakon Vettela u startnom redu u TOP 10 će biti još Esteban Ocon, Nico Hulkenberg, Romain Gresean, Charles Leclerc i Sergio Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi