Vettel nakon pobjede priznao: Imali smo sreće

Nijemac iskren

Vettel nakon pobjede priznao: Imali smo sreće

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel slavio je danas u prvoj trci nove sezone Formule 1. 

Iako za njega trka nije počela kako je priželjkivao, ipak je kroz boks i safety car uspio da pretekne konkurenciju i popne se na najviši stepen pobjedničkog postolja. Nakon trke Vettel je priznao da je imao dosta sreće i da Ferrari ima još domaćeg zadatka.

"Imali smo sreće sa safety carom, ali sam zaista uživao tokom trke. Nadao sam se da ću biti bolji na početku, ali morao sam da se zadovoljim samo trećim mjestom. Izgubio sam korak za Lewisom i Kimijem. Imao sam problema sa gumama u tim trenucima i molio sam se da sigurnosno vozilo izađe na stazu", rekao je Vettel i nastavio:

"Imali smo sreće, imamo još domaćeg da uradimo. Nismo sasvim tamo gdje bismo željeli da budemo, ali ovo je dobar početak i motivacija za ono što dolazi", poručio je Nijemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije