VN Njemačke: Dvojica vozača kažnjena, Lewis Hamilton ipak osvojio bodove

Alfa Romeo je ostao bez bodova iako su njegovi vozači završili na 7. i 8. mjestu

VN Njemačke: Dvojica vozača kažnjena, Lewis Hamilton ipak osvojio bodove

S. Pašalić

Lewis Hamilton je danas u utrci Formule 1 za VN Njemačke završio na 11. mjestu i nije osvojio niti jedan bod.

Britanac je startovao sa pole positiona, ali je u kišnim uvjetima na stazi učestvovao u nekoliko incidenata te je na kraju završio van mjesta koja donose bodove.

Međutim, nakon utrke oba vozača Alfa Romea, Kimi Raikkonen i Ayntonio Giovinazzi su kažnjeni pa je tako Hamilton završio na 9., a Robert Kubica na 10. mjestu.

Raikkonen i Giovinazzi su se našli pod istragom kojom je utvrđeno da na startu utrke otpuštanje kvačila nije trajalo 70 milisekundi, nego oko 300 milisekundi.

Obojici vozača je na kraju dodato 30 sekundi na ukupno vrijeme pa su na kraju Grosjean i Magnussen zauzeli njihovo 7. i 8., a Hamilton i Kubica 9. i 10. mjesto, dok su vozači Alfa Romea ostali bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi