Hamiltonu pol pozicija na Hockenheimringu, Ferrari doživio fijasko

Kvalifikacije za Velika nagradu Njemačke

Hamiltonu pol pozicija na Hockenheimringu, Ferrari doživio fijasko

A. Čaušević

Lewis Hamilton će startati sa prve pozicije na sutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Njemačke na Hockenheimringu

Vozač Mercedesa je s vremenom 1:11.767 stigao do svoje četvrte ovosezonbske odnosno 87. pol pozicije u karijeri te je prvi favorit za sutrašnju pobjedu.

Planove Mercedesu je pokvario Max Verstappen koji će startati sa druge pozicije, dok je Valtteri Bottas imao treće najbolje vrijeme.

Poptuni fijasko doživio je Ferrari. Sebastian Vettel zbog tehničkih problema nije se ni plasirao u drugu rundu kvalifikacija, dok će Charles Leclerc startati deseti s tim da u finalnoj rundi nije ni nastupio zbog također istog kvara kao i Vettel.

U top 10 još su Pierre Gasly, Kimmi Raikkonen, Romain Grosjean, Carlos Sainz, Sergio Perez i Nico Hulkenberg.

Sutrašnja trka počinje u 15:10 po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi