Webber ne vjeruje u Alonsa

Australac protiv povratka Španca u Formulu 1

Webber ne vjeruje u Alonsa

A. Čaušević

Mark Webber eventualni povratak Fernanda Alonsa u Formulu 1 smatra besmislenim jer se Španaca ne bi imao prilike boriti za postolje. 

Alonso se spominje kao novi vozač Renaulta u 2021. godini umjesto Daniela Ricciarda, ali pitanje je koliko francuski tim može ispuniti očekivanja dvostrukog svjetskog prvaka.

"Znamo da je Fernando odličan, ali više nije na vrhuncu, bit će mu teže da radi ono što je radio u prošlosti. Otišao jer se nije mogao boriti za postolja, ne vidim ekipu za njega koja mu sada može ponuditi tu borbu", smatra Webber.

"Da li će biti lojalan novom režimu i potpisat će ugovor na dvije ili tri godine? Je li to samo jedna godina, četiri mjeseca i onda tim traži nekog drugog. Dakle, u čemu je smisao?"

"Ne kažem da ne bi mogao, ali bilo bi mu jako, jako izazovno da ostane motiviran dvije godine u sredini grida Formule 1", kazao je Australac.

Top Komentari

Maestro
Alonso je najdosadniji vozač svjetski prvak kojeg sam gledao ne vidim smisao da se vraća
1 4
ed85
Kad moze Kimi s 40 da vozi,zasto ne bi mogao Alonso sa 38 da vozi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije