Ferrari dominirao u kvalifikacijama u Las Vegasu, a onda se na stazi pojavio Zlatan Ibrahimović

Sve je palo u drugi plan

Ferrari dominirao u kvalifikacijama u Las Vegasu, a onda se na stazi pojavio Zlatan Ibrahimović

E. Čaušević

Ferrari je briljirao danas u kvalifikacijama za Veliku nagradu Las Vegasa jer će Charles Leclerc i Carlos Sainz sutrašnju utrku početi iz prvog startnog reda. Ipak, pažnju u kvalifikacijama "ukrao" im je Zlatan Ibrahimović koji je stigao u Ameriku kako bi pratio najbrži cirkus na svijetu.

Vikend u Las Vegasu počeo je blamažom na prvom treningu koji je otkazan zbog problema sa stazom, no ukupni dojam popravile su kvalifikacije u kojima smo mogli uživati ovog jutra.

Posebno impresivni bili su vozači Ferrarija koji su dominirali stazom i na kraju uspjeli da dođu do prvog startnog reda.

Pole poziciju osvojio je Charles Leclerc koji je briljirao tokom cijelih kvalifikacija, a odmah iza njega završio je Carlos Sainz koji je na najbolji način krunisao dan za Ferrari i najavio na odličan način sutrašnju utrku.

Oglasi

Svjetski prvak Max Verstappen danas nije mogao ništa protiv Ferrarija i zauzeo je treće mjesto, no sigurno je da će sutra u utrci pružiti dosta veći otpor što nam garantuje pravi spektakl.

Četvrti je bio George Russell koji je spasio čast Mercedesa danas zbog očajnoh izdanja Lewisa Hamiltona koji će startati sutra s tek 11. pozicije, a iza njega je Sergio Perez.

No, priča dana su vozači Williamsa jer su Albon i Sargent bili šesti i sedmi, a ispred njih je uspio da se probije Gasly. U TOP 10 još su Bottas, Magnussen i Alonso dok su totalno potbacili vozači McLarena koji će startati sa začelja.

Image

Međutim, kvalifikacije u Las Vegasu uspio je da zasjeni jedan čovjek, a to je Zlatan Ibrahimović koji je pratio sve iz garaže Ferrarija, te se čak našao i na stazi.

Ibrahimović je stao na mjesto pole pozicije i fotografisao, te je objavio fotografiju na Instagramu kojom je oduševio ljubitelje Formule 1.

Opis nije dostupan.

U Las Vegasu danas je bilo veliki broj poznatih ličnosti, no čini se da je Ibrahimović uspio sve da ih "baci" u drugi plan.

Inače, sutrašnja utrka u Las Vegasu počinje u 7 sati ujutro po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi