Smjela Albanka je Ibru uvrijedila kao niko, Zlatan je genijalno "ohladio": "To sve govori o njemu!"

Bez dlake na jeziku

Smjela Albanka je Ibru uvrijedila kao niko, Zlatan je genijalno "ohladio": "To sve govori o njemu!"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović se vrlo često tokom karijere znao suočiti sa kritikama i nikad nikom nije ostao dužan, ali sve dok nije naišao na Albanku sa švedskim pasošem, Kosovare Asllani koja je žestoko uvrijedila legendarnog napadača.

Asslani već godinama igra na velikoj sceni kada je u pitanju ženski fudbal. Svojevremeno je bila članica PSG-a kada je Ibrahimović nastupao za ovaj klub.

Iskusna 34-godišnja fudbalerka je sada članica Milana gdje Ibra ima status žive ikone, ali to je ne spriječava da bez dlake na jeziku govori na bilo koju temu.

Kao što je poznato Svjetsko prvenstvo u Kataru prošle godine je izvalo dosta polemika u zapadnoj Evropi, prvenstveno zbog narušenih ljudskih prava i određenih zakona.

Asslani i Ibrahimović su svojevremeno bili članovi PSG-a, a zatim i Milana

Ipak, bez obzira na sve Ibrahimović je odlučio da Kataranima da čistku desetku za organizaciju turnira, za iskustvo, za publiku, za hranu i za sam finalni meč koji je pripao Argentini boljim izvođenjem penala protiv Francuske.

"Sve je bilo za deset", kazao je Ibrahimović prije nekoliko mjeseci. Asslani se nije suzdržala, a da ne prokomentariše.

Oglasi

Za Šveđanina bh. korijena je kazala da je postupio neinteligentno te da je dao pogrešan odgovor. Obrazložila je i svoj stav.

"Neću ni da trošim energiju na to jer je to bio tako neinteligentan odgovor. Izabrati takav odgovor o društvenom problemu, a kada imaš poziciju da promijeniš društvo dovoljno govori o toj osobi", kazala je Asslani.

Na ovakve i slične rakcije kada su u pitanju muške kolege Ibrahimović je uvijek imao spreman odgovor, međutim ovaj put se odlučio za šutnju i tako je definitivno iznenadio sve.

Inače, Asslani je nedavno kritikovala i termin dodjele Zlatne lopte pošto sve sve dešavalo u vrijeme kada su žene igrale mečeve Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam iznenađena, ali sam se nadala da će izabrati termin koji će odgovarati i ženama i muškarcima. Takav termin bio bio fer, ali svijet fudbala još nije na tom nivou. Shvatit ćete o čemu govorim."

Asslani čiji su roditelji u Švedsku došli 1988. godine sa Kosova je već deceniju i pola nastupa za švedsku reprezentaciju. Na Mundijalu za žene 2023. godine zabila je posljednji gol za Švedsku u pobjedi nad Australijom za treće mjesto.

Oglasi