Hajrović: Još ima šansi da zaigram za BiH!

Iz Švajcarske za SportSport.ba

Hajrović: Još ima šansi da zaigram za BiH!

Mladi vezista Grasshoppersa Izet Hajrović dobio je danas poziv selektora Švajcarske Ottmara Hitzfelda.

Hajrović se dugo spominjao kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali su Švajcarci bili brži. Ipak, Hajrović se našao na spisku za prijateljsku utakmicu, tako da nije sve izgubljeno.

"Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju Švajcarske, ali da se razumijemo, ja sam Bosanac i Bosna i Švajcarska će uvijek biti u mom srcu. Da sam dobio poziv iz BiH drugačije bi bilo. To je normalno", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Hajrović.

Hajrović dodaje kako ipak nije sve gotovo kada su u pitanju nadanja da će ovaj sjajni mladi fudbaler nekada obući dres Bosne i Hercegovine.

"Ovaj poziv ne znači ništa. Ovo je prijateljska utakmica i ima još šanse da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Ništa nije definitivno!", kategoričan je Hajrović.

Fudbaler Grasshoppersa potom ističe kako ne želi okrenuti leđa reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina! Ja sam uvijek govorio da bih volio zaigrati za BiH, samo se niko nije trudio za mene. Vjerujte mi, ja uopšte ne znam kako ide to sa papirima. Uvijek sam čekao poziv reprezentacije BiH, ali poziv nikada nije došao. Istina je da je mene Sušić zvao i da smo razgovarali, a gledao je i neke utakmice na kojima sam igrao. Ja nikad nisam htio okrenuti leđa Bosni, to mi nije cilj! Ja volim Bosnu! I to će tako ostati. Ovo sa Tunisom je svakako prijateljska utakmica i znači da još uvijek postoje šanse da zaigram za BiH. Nažalost, čini se da to neki ne vide", dodao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Izet Hajrović nova je nada evropskog fudbala, izuzetno kvalitetan fudbaler, za kojeg se interesuju mnoge velike evropske ekipe. Hajrović je po ko zna koji put jasno stavio do znanja da ŽELI I HOĆE da igra za Bosnu i Hercegovinu. Selektor Safet Sušić i ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine morali bi što je prije moguće sjesti sa Hajrovićem i KONAČNO riješiti svu potrenu papirologiju, kako BiH ne bi ostala bez još jednog sjajnog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.