Potpuna katastrofa na Tour de France - Dvojica biciklista teže povrijeđena

Teške scene

Potpuna katastrofa na Tour de France - Dvojica biciklista teže povrijeđena

M. Šljivak

Teška nesreća viđena je danas na 14. etapi Tour de Francea. U sudaru koji se desio neposredno nakon starta dvojica biciklista su teže povrijeđena, a 30-ak ih je zadobilo lakše povrede.

Najpopularnija biciklistička trka svijeta Tour de France danas je krenula u svoju 14. etapu, ali nažalost na samom početku desio se strahovit sudar biciklista.

Ogroman broj biciklista završio je na cesti, a prema informacijama 30-ak ih je povrijeđeno od čega su dvojica teže i oni neće moći nastaviti takmičenje.

Antonio Pedrero iz Movistara i Lous Meintjes iz Intermarche Circus Wantya su doživjeli lomove i odmah su prebačeni u bolnicu.

Utrka je nakon jednosatnog prekida nastavljena i nadamo se svakako da će sve proći u najboljem radu, baš kao i ostatak trke.

Biciklisti će kroz Francusku voziti još osam dana, a trenutno je vodeći Jonas Vingegaard ispred Tadeja Pogačara

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi