Čečenski lav pronađen mrtav u 30. godini: Bio je miljenik, pa je pao u nemilost Ramzana Kadyrova
Misteriozne okolonosti oko smrti čečenskog borca koji je nekada bio blizak Ramzanu Kadyrovu

Smrt poznatog borca

Čečenski lav pronađen mrtav u 30. godini: Bio je miljenik, pa je pao u nemilost Ramzana Kadyrova

Midhat Šljivak

Nekadašnji MMA borac i uspješni bokser Abdul-Kerim Edilov (30) pronađen je mrtav, a okolnosti vezane za njegovu iznenadnu smrt još nisu poznate i istraga je u toku.

Abdul-Kerim Edilov imao je veoma uspješnu MMA, a potom i boksersku karijeru. Bio je član UFC-a, ali ga je najveća svjetska organizacija otpustila zbog činjenice da je bio lični sluga čečenskog vođe Ramzana Kadyrova i odnosa prema LGBT populaciji.

Međutim, iz promocije Akhmat koju vodi prvi čovjek Čečenije tvrdili su da je Edilov sam napustio UFC kako bi preuzeo vođenje borilačke škole i da će biti član ACA organizacije.

Edilov je godinama uživao u luksuzu kojeg mu je pružao Ramzan Kadyrov. Trenirao mu je sinove, brinuo se o njima, a ovaj ga je čak proglasio i zamjenikom premijera Čečenije.

Iznenada je 30-godišnji borac izgubio povjerenje prvog čovjeka Čečenije. Iz nepoznatog razloga je pao u njegovu nemilost i ostao je bez svega što je stekao.

Danas je pronađen mrtav u 30. godini. Nema informacija o tome šta mu se tačno desilo i okolnosti koje su uzrokovale smrt nisu poznate.

Oglasi

Mnogi su uvjereni da upravo Kadyrov ima veze s iznenadnom smrću ovog borca, ali za sada nikakvih informacija o dešavanjima u životu nesretnog borca nema.

Aktivisti u Čečeniji koji su protiv vlasti Kadyrova objavili su ovu vijest i sigurno je da ćemo od njih u narednim danima dobiti više informacija o tome šta se desilo.

Abdul-Karim Edilov je u MMA karijeri odradio ukupno 21 borbu i ostvario je učinak od 17 pobjeda i četiri poraza. Devet borbi je dobio nokautom, sedam predajom i jedan odlukom.

Edilov se nakon odlaska iz MMA posvetio boksu. Išlo mu je dosta dobro i dobio je četiri borbe koje je imao. Sve četiri je uzeo nokautom.

Nosio je nadimak Čečenski lav, bio je izuzetan borac, ali očigledno mu je politika na kraju došla glave.

Top Komentari

Benz
Pao kroz prozor.. ko i mnogi koji su kritikovali Putlera i Kadirova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi