Ahmed Vila ostvario novu veliku pobjedu - Norvežanina sredio u prvoj rundi

Oktagon

Ahmed Vila ostvario novu veliku pobjedu - Norvežanina sredio u prvoj rundi

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački borac Ahmed Vila (27) nastavlja sa sjajnim izvedbama u MMA organizaciji.

U trećem nastupu pod okriljem ponajbolje evropske organizacije, jedan od trenutno najbolje rangiranih boraca u regiji je na Oktagon 43 eventu u Pragu savladao Norvežanina Kimba Thinghaugena "subimissionom" u prvoj rundi.

Vila je odveo borbu u parter, zauzeo gornju poziciju i došao do bočne kontrole, a Norvežanin nije pronašao rješenje da se izvuče iz situacije u kojoj se našao.

Kad je preuzeo kontru s leđa i stražnjim gušenjem prisilio je rivala da preda borbu 70-ak sekundi prije kraja.

Villa je u češko-slovačkoj organizaciji Oktagon debitovao prošle godine i do pobjede je došao u sva tri nastupa. Ovo mu je četvrta pobjeda u nizu jer je prije Oktagona slavio u EMC organizaciji.

Prethodnih godina sjajni borac je bio često i žrtva sumnjivih organizacija koje su mu doslovno ukrale nekoliko čistih pobjeda i poprilično su mu pokvarile skor.

Nema dileme da će Vila imati još dosta toga da pokaže u budućnosti jer je još dosta godina pred njim u MMA sportu.



Top Komentari

Spor29378
Bravo majstore,sljedeca za pojas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi