Fenomenalni Ahmed Vila stigao do velike pobjede u Pragu
Bh. borac je dugo bio bez pobjede, ali je iza njega fenomenalna 2022. u kojoj je bio zaista fantastičan i pokazao je da je vruhnski borac

Savladao domaćeg borca

Fenomenalni Ahmed Vila stigao do velike pobjede u Pragu

Midhat Šljivak

Bh. borac Ahmed Vila večeras je u Pragu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio domaćeg borca Jakuba Dohnala. Sva trojica sudija dali su pobjedu Vili 29-28.

Ahmed Vila je na fenomenalan način završio 2022. godinu u kojoj je upisao tri pobjede. Posljednja je stigla večeras u Pragu protiv češkog borca Jakuba Dohnala.

Vila je nešto sporije ušao u meč. Domaći borac je bio bolji u prvoj rundi koja se uglavnom odvijala na nogama i nakon pet minuta borbe Dohnal je imao prednost.

Međutim, u ostatku meča 26-godišnji Sarajlija dominira u kavezu i iskoristio je sve prednosti borbe u parteru.

Bilo je očigledno da je Vila mnogo bolji grappler i hrvač od Čeha. Nanosio mu je štetu, skupljao je bodove kod sudija i na kraju je uspješno završio borbu.

Nakon ove pobjede Vila je zatražio borbu za titulu Oktagon promocije u perolakoj kategoriji. Tu pojas drži Mate Sanikdze.

Oglasi

Ahmed Vila je na pravi način završio ovu godinu. Pokazao je da je bez ikakve dileme jedan od najboljih boraca Balkana u perolakoj kategoriji i nanizao je nekoliko sjajnih pobjeda.

Prethodnih godina sjajni borac je bio često i žrtva sumnjivih organizacija koje su mu doslovno ukrale nekoliko čistih pobjeda i poprilično su mu pokvarile skor.

Ahmed je večeras došao do svoje devete pobjede u karijeri u kojoj ima četiri poraza, jedan remi i jedan no contest meč.

Nema dileme da će Vila imati još dosta toga da pokaže u budućnosti jer je još dosta godina pred njim u MMA sportu.

Vidjet ćemo hoće li dobiti borbu za titulu u Oktagonu i bila bi svakako velika stvar da Bosna i Hercegovina dobije prvaka u jednoj od najboljih evropskih promocija.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Šts mu je Čengić Vila?
2 0
Breka
Ahmed iz BiH!!!?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi