Kakav dan za bh. sport: Prvo zlato, pa onda srebro u Gruziji
Sa današnjeg nastupa

Evropsko prvenstvo u karateu

Kakav dan za bh. sport: Prvo zlato, pa onda srebro u Gruziji

Samir Mlaćo

Sa Evropskog prvenstva u karateu iz Gruzije stižu nove sjajne vijesti.

Bh. karatisti imaju sjajan dan, a sve je počelo jutros kada je Ali Arnautović savladao predstavnika Ukrajine 1:0, te smo dobili prvaka Evrope u karateu, a sada je nastavila Ajla Sipović.

"Čestitamo Aliju na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe kadeti -70 kg! U finalu je pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 1:0. Bravo Ali!, naveli su iz KS Bosne i Hercegovine.

Ali je do finala došao pobjedama nad predstavnicima Gruzije 5:4, Engleske 2:1, Latvije 2:1 i Crne Gore 3:1. Ali je inače član kluba "Travnik GS-TMT".

Nakon Arnautovića na parketu se našla i naša Ajla Sipović koja je osvojila srebrenu medalju u konkurenciji juniorki.

Oglasi

Poražena je od predstavnice iz Francuske, ali i pored toga ostvarila rezultat vrijedan hvale.

"Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki -66kg na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju.

Ajla je danas u finalu zaustavljena od predstavnice iz Francuske rezultatom 2:1. Bravo!", stoji u objavi Karate saveza naše zemlje.

Ajla je nedavno na turniru u Hrvatskoj osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorke do 66 kilograma. Karateom se bave i njene sestre Nejra i Emina, a vodi ih trener i otac Zijad Sipović.

Na borilišta će uskoro i ostali bh. takmičari, te se nadamo novim medaljama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi