"Ako zaista misliš da si broj jedan dođi i bori se sa mnom"

Joshua poslao poruku Furyju

"Ako zaista misliš da si broj jedan dođi i bori se sa mnom"

Midhat Šljivak

Anthony Joshua poslao je javni poziv Tysonu Furyju za međusobni obračun.

Vlasnik četiri pojasa teškaškog prvaka svijeta želi i onaj peti koji je u vlasništvu Tysona Furyja (WBC), a koji je prema svim listama najbolji bokser teške kategorije na svijetu.

Često i Kralj Cigana ističe da je on najbolji, a Joshua želi da u ringu odluče ko je trenutno najbolji na svijetu.

"Ako zaista misliš da si broj jedan, dođi i bori se sa mnom. Hajde idemo. Kod mene su ostali pojasevi", rekao je Joshua u izjavi za Sky Sports i nastavio je:

"Ja sam prvak svijeta u četiri kategorije, on ima WBC naslov. Šta više trebamo osim borbe? Bit će jedan na tronu koji će držati sve pojaseve. Kako bih dokazao da sam najbolji, moram se boriti s Furyjem, a isto tako on se mora boriti sa mnom da bi isto dokazao", poručio je Joshua.

Britanac je pojaseve vratio prošlog decembra nakon što je pobijedio Andyja Ruiza, a nekoliko mjeseci ranije od istog protivnika je izgubio nokautom u sedmoj rundi u šokantnom meču.

U karijeri je na omjeru 23-1, dok je Fury neporažen i ima omjer od 30 pobjeda i jednog neriješenog meča. Prije međusobnog meča morat će da pobijede izazivače za naslove Kubrata Puleva i Deonayja Wildera.

Top Komentari

Maestro
Ti se protiv Ruiza prepao ko pickica boksas a hoćeš protiv Furya mislim da bi gore prošao nego onaj supak Wilder
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi