Wilder: U mojim očima Fury nije šampion!
Foto - EPA

Čeka treći meč

Wilder: U mojim očima Fury nije šampion!

M. Šljivak

Deontay Wilder izgubio je 22. februara pojas WBC šampiona teške kategorije od Tysona Furyja.

Fury je u ovom meču dominirao i u sedmoj rundi je nokautirao Amerikanca, te je postao novi šampion.

Smišljao je Wilder mnoge izgovore za poraz nakon meča. Ipak, po svemu sudeći imat će i treću šansu protiv Furyja jer je iskoristio klauzulu za revanš, a treća borba je planirana za 3. oktobar.

Dok čeka novi meč Wilder se osvrnuo na dešavanja u prethodnom, kada je doslovno bio pretučen tokom sedam rundi.

"U mojim očima Fury nije šampion. Neće biti sve dok ne odradimo treću borbu", rekao je Wilder i nastavio je:

"Dugo sam u ovom sportu i ljudi me poznaju. Svi oni koji poznaju boks znaju da te večeri nije bio pravi Deontay Wilder. Bio sam kao zombi. Stalno mislim o tome, ne mogu vjerovati šta se dogodilo. Još uvijek pokušavam shvatiti", istakao je američki bokser.

Tvrdi kako sada ima mnogo više vatre za treći meč.

"Ja sam Deontay Wilder - Bronzani bombarder. Zašto ne bih želio i treći meč? Zna on dobro da nisam bio pravi. I ja to znam. Nešto je krenulo po zlu. Sada imam mnogo više vatre. To će biti konačna bitka", poručio je Wilder.

Amerikanac je u karijeri na omjeru 41-1-1, a jedini čovjek kojeg u dvije borbe nije uspio da pobijedi je upravo Fury

Top Komentari

Maestro
Ko tebe pita ko je šampion pa ti nisi dorastao ni da boksas amaterski ****o čovjek te namlatio i sve teže mečeve je dobio a ti si imao samo namještena mečeve
2 2
Edin Merlin
Priznaj sportski i muski poraz smetljaru jedan nabjedjeni. Tajso te izdeveto ko vrecu krompira,da te nisu treneri spasili prekidanjem meca zavrsio bi u bolnici na traumatologiji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije