Aldo protiv Edgara na UFC 200

Za privremeni pojas

Aldo protiv Edgara na UFC 200

Nakon što je krajem prošle godine izgubio titulu u pero kategoriji, Jose Aldo će se na pobjednički kolosjek pokušati vratiti u duelu sa Frankiejem Edgarom. 

UFC je i zvanično potvrdio borbu između ova dva borca, a ona će se održati na jubilarnom UFC 200, koji je na rasporedu 9. jula u Las Vegasu.

Iako se očekivalo da će se jedan od ova dva borca suočiti sa Conorom McGregorom, Aldo i Edgar ipak će se boriti za privremenu titulu u kategoriji do 66 kilograma.

Za to vrijeme na istom eventu revanš će odraditi McGregor i Diaz. 

Aldo i Edgar već su odradili međusobnu borbu. Bilo je to 2. februara 2013. godine na UFC 156, kada je Brazilac odbranio pojas savladavši Amerikanca jednoglasnom odlukom sudija.

Očekuje se da ovo bude jedan od najboljih eventa u istoriji UFC-a, a na popisu borbi nalaze se i one između Velasqueza i Brownea, Hendricksa i Gasteluma, a interesannto bi trebalo da bude i u duelu Mousasija i Brusona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije