Službeno: McGregor protiv Diaza na UFC 200

UFC potvrdio mečeve

Službeno: McGregor protiv Diaza na UFC 200

M. Šljivak

Conor McGregor i Nate Diaz boriće se 9. jula na UFC 200.

Večeras je UFC objavio da će McGregor imati priliku da se revanšira Diazu za poraz početkom marta, a meč će biti održan u velter kategoriji.

Diaz je početkom marta šokirao sve. Dobio je Irca gušenjem, te ga je porazio nakon dugo vremena.

Ipak, 9. jula će imati novu šansu za pobjedu, a UFC 200 će donijeti još nekoliko vrhunskih događaja.

Službeno su još potvrđen meč Frankieja Edgara i Josea Alda, koji će se boriti za izazivača Conora McGregora u perolakoj kategoriji i privremenog prvaka.

Također, u oktagon se vraća i Cain Velasquez. Nekadašnji šampion teške kategorije boriće se protiv Travisa Brownea, a potvrđeni su i mečevi Johny Hendricks - Kevin Gastelum, Jim Miller - Takanori Gomi, Gegard Mousasi - Derek Brunson i Joe Lauzon - Diego Sanchez.

UFC 200 će vjerovatno dodatno biti proširen, a očekuje se još nekoliko mečeva za šampionske pojaseve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi