Ovo su bile ozbiljne batine: Hrvatski nokauter potpuno je promijenio lični opis nesretnom Britancu
Veliki povratak Alena Babića u ring (Foto: Instagram)

Babić ga je uništio

Ovo su bile ozbiljne batine: Hrvatski nokauter potpuno je promijenio lični opis nesretnom Britancu

Midhat Šljivak

Alen Babić došao je do 12. pobjede u profesionalnoj karijeri. Britanski 'Drago' Steve Robinson bio je lagan zalogaj za hrvatskog nokautera i sudija je meč prekinuo u šestoj rundi nakon teških batina koje je dobio Britanac.

Povratak Alena Babića u ring prošao je zaista fenomenalno. Hrvatski teškaš je za protivnika imao britanskog diva Stevea Robinsona (201 cm), ali ovaj bokser nikako nije opravdao nadimak 'Drago' kojeg nosi po čuvenom filmskom liku iz Rockyja.

The Savage ga je izdominirao. Od prve runde Robinson je dobijao teške batine, odgovoriti nije mogao ili nije znao, pa je sudija u šestoj rundi odlučio da je dosta i prekinuo je torturu nesretnog Britanca od strane Babića.

A kakve je batine dobio 'Drago' pokazuje fotografija nakon meča. Robinson i Babić su pozirali skupa i lice britanskog boksera je potpuno deformisano.

Primio je čovjek ozbiljan broj udaraca u glavu. Pravo je čudo kako nije pao od bombi koje je slao Babić i svakako mu treba odati priznanje što nije teško nokautiran.

Oglasi

Međutim, on će sasvim sigurno od Komisije za boks Velike Britanije dobiti višemjesečnu suspenziju. Za njega boksa nema barem u narednih šest mjeseci.

Povrede lica dovoljno govore kakve je batine primio Robinson. Sudija je napravio pravi potez prekidom borbe jer je svaki naredni udarac za ovog diva mogao biti opasan po zdravlje.

Britanskom bokseru ovo je bio treći poraz u devetoj borbi karijere. S druge strane Alen Babić je na omjeru od 12-1 uz 11 nokauta.

Poraz od Poljaka Babića povukao na dno

Alen Babić je imao veliku šansu postati šampion svijeta bridger kategorije po verziji WBC. Ipak, doživio je debakl u aprilu prošle godine u Poljskoj.

Oglasi

Babić je za rivala imao domaćeg borca Lukasza Rozanskog. Pao je bez ispaljenog metka nakon 40-ak sekundi borbe i nije uputio nijedan udarac.

Ovaj poraz je The Savage teško podnio. Psihički je potpuno potonuo i tražio je način da se vrati u ring na najbolji mogući način.

Borba protiv Robinsona sigurno ga je podiglas iz pepela. Bio je to ponovo stari Babić, poznat kao izuzetan ratnik između konopaca i sigurno je da ćemo od njega i dalje gledati prave ratove u ringu.

Novi izazovi će doći veoma brzo. Današnji rival bio je lagan zalogaj, a vidjet ćemo ko će mu naredni izaći na megdan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi