Povratak hrvatskog nokautera na veliku scenu: Alen Babić protiv engleskog diva nadimka 'Drago'
Alen Babić se vraća nakon godinu dana pauze i teškog poraza

Meč u nedjelju

Povratak hrvatskog nokautera na veliku scenu: Alen Babić protiv engleskog diva nadimka 'Drago'

M. Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić vraća se u ring nakon gotovo godinu dana pauze. The Savage' će u nedjelju u Londonu rukavice ukrstiti s britanskim bokserom Stevenom Robinsonom, poznatijim kao Drago.

Alen Babić je prije gotovo godinu dana doživio bolno prizemljenje. Do tada neporaženi nokauter izgubio je meč za titulu WBC bridger kategorije i to od Poljaka Lukasza Rozanskog.

Nije se Babić 'pojavio' na tom meču. Meč je završen nakon nepuni minut sudijskim prekidom, a za The Savagea je to bio izuzetno težak trenutak i mjesecima se psihički oporavljao.

Sada je došao red na veliki povratak. Babić se vraća u ring u nedjelju, a protivnik mu je Englez Steven Robinson.

Ovo će za 33-godišnjeg hrvatskog boksera biti ozbiljna provjera. Robinson ima prednost u visini od 16 centimetara (201 cm - 185 cm) i izgleda zaista brutalno.

Oglasi

Zbog izgleda i veličine ima nadimak Drago, po liku iz čuvenog filma Rocky Ivanu Dragu kojeg je tumačio Dolph Lundgren. Sličnost je nevjerovatna.

Robinson je u dosadašnjoj karijeri odradio osam borbi. 33-godišnjak je na omjeru od šest pobjeda i dva poraza.

Babić s druge strane ima omjer od 11 pobjeda i jednog poraza. 10 svojih borbi je dobio nokautom. Najavljuje veliki povratak.

"Crni dani su gotovi. Počinje nova Savage era. Ostavljam sve po strani i trenirati kao nikad ranije. Vratio mi se borbeni duh. Savage se vratio", poručio je nedavno Babić.

Oglasi

Babić molio za povratak u klub Leonarda Pijetraja, saradnja zauvijek završena

Alen Babić je sve uspjehe tokom karijere imao s poznatim hrvatskim trenerom Leonardom Pijetrajom. Trenera je napustio pred borbu života i zažalio je.

Potom se The Savage pokušao izviniti i vratiti. Pijetraj nije želio ni čuti za pomirenje i poručio je Babiću da nema potrebe da se više javlja.

To je razljutilo hrvatskog nokautera koji je jasno poručio da za njega bivši trener ne postoji i da će do vrha doći sam.

"Poslao sam mu poruku s pitanjem: 'Mislite li da da ja više ne mogu, da sam ja gotov, da od mene više nema ništa?' Nije mi odgovorio i time je sve rekao. On misli da sam gotov. To mi je trebalo, ta ne odgovorena poruka je sve što mi je trebalo. Jedva čekam da se vratim bez njega", rekao je Babić i završio je priču oko Pijetraja.

Sada će s drugim timom pokušati da se vrati na veliku scenu. Prvi izazov stiže već u nedjelju i bit će interesantno vidjeti hoće li Babić u svom prepoznatljivom stilu pokušati ekspresno nokautirati Robinsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi