Babiću intervju prekinulo 'poznato lice': "Ko je je**te ovaj? Dajte mi sedmicu i nokautirat ću ga"
Alen Babić odmah je dobio prozivku po završetku borbe s Robinsonom

The Savage odmah dobio izazov

Babiću intervju prekinulo 'poznato lice': "Ko je je**te ovaj? Dajte mi sedmicu i nokautirat ću ga"

Midhat Šljivak

Alen Babić pobjedom se vratio u ring nakon godinu dana pauze. The Savage je dominantno pobijedio Britanca Stevena Robinsona, a sudija je meč prekinuo u šestoj rundi. Nakon borbe već se nazire novi rival za Hrvata, a to je Tommy Welch.

Dominantno je Alen Babić izgledao u povratničkom meču. Steve Robinson nije imao nikakve šanse i prebijen je u ringu, pa sudija nije imao druge opcije nego da prekine borbu u šestoj rundi.

"Vratio sam se. Presretan sam, vratio sam se u svoj stari 'mode'. Primio sam nekoliko dobrih udaraca. Prošao sam kroz pakao u proteklih godinu dana, ni fanovi nisu bili na mojoj strani. Znam kroz šta sam prošao da bih dobio drugu šansu", rekao je Babić nakon borbe.

Babić je očigledno izuzetno zadovoljan svojim nastupom. Poručio je kako je spreman da uđe u ring veoma brzo.

"Borit ću se s bilo kim koga mi date. Samo mi recite ime i borit ću se s njim", rekao je Babić, a zatim ga je prekinuo 'neko' iz publike.

Oglasi

"Ko je je*te ovo", pitao je Babić novinara, a ovaj mu je saopštio da je to još jedan britanski teškaš Tommy Welch.

"Ko je je*te to?", kroz smiješak je rekao The Savage i zatim je dodao: "Ako želite vidjeti još jedan lud nokaut, dajte mi ovog momka."

Na komentar da bi to mogla biti jako dobra borba hrvatski bokser je rekao da mu za Welcha treba samo jedna sedmica odmora.

"Idemo, dajte mi sedmicu odmora i idemo. Izgleda debeljuckasto, pa može za jedan mjesec, da malo smrša", poručio je The Savage.

Oglasi

Babiću je ovo 12. pobjeda karijere u kojoj ima jedan poraz.

Tommy Welch je još uvijek neporažen u profesionalnoj karijeri

Tommy Welch još je jedan u nizu britanskih teškaša koji su se pojavili u protekle četiri godine.

Ovaj 29-godišnjak u dosadašnjoj karijeri je odradio 13 borbi. Svih 13 je riješio u svoju korist od čega je osam mečeva završio nokautom.

Welch je sličnih dimenzija kao i Babić. Visok je 191 centimetar, ima šest centimetara prednosti u odnosu na Hrvata i isto tako jako teške pesnice.

Ranije se ovaj bokser povezivao s potencijalnom borbom protiv Babića. Međutim, do dogovora nije došlo, pa je organizovana borba s Robinsonom.

Sada nikakvih prepreka neće biti. Borbu između ovih teškaša sasvim sigurno možemo očekivati veoma brzo i vidjet ćemo ko će izaći kao pobjednik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi