'Drago' čeka hrvatskog nokautera: Alen Babić se vraća protiv ogromnog Engleza

'Drago' čeka hrvatskog nokautera: Alen Babić se vraća protiv ogromnog Engleza

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić u ring se vraća 31. marta u londonskoj O2 Areni. Protivnik mu je Englez Steven Robinson, zvani Drago.

Nakon godinu dana pauze hrvatski bokser Alen Babić se vraća u ring. Borbu je zakazao za 31. mart, a rival mu je Steven Robinson.

Radi se o 33-godišnjem 201 centimetar visokom bokseru iz Newcastlea koji u karijeri ima omjer od šest pobjeda i dva poraza.

Zbog svog izgleda Englez je dobio nadimak 'Drago', po kultnom liku iz filma Rocky Ivanu Dragu kojeg je glumio čuveni Dolph Lundgren.

THE REAL IVAN DRAGO? STEVEN USSR ROBINSON TELLS HIS STORY INTERVIEW -  YouTube

Borba s engleskim divom bit će prava prilika za hrvatskog boksera da se vrati na pobjednički put nakon najgore borbe karijere koju je prije godinu dana odradio u Poljskoj protiv Lukasza Rozanskog.

Oglasi

Neprepoznatljivo je Savage izgledao u toj borbi za WBC pojas bridger kategorije i završen je već u prvoj rundi.

Napravio je Babić sam sebi medvjeđu uslugu. Pred šampionsku borbu riješio se čovjeka koji ga je do nje doveo, Leonarda Pijetraja i napravio je ogromnu grešku.

Pokušao je hrvatski bokser da se izvinjenjem vrati u dvoranu. Nije mu to uspjelo, pa se okrenuo drugim trenerskim opcijama.

Sad je spreman za veliki povratak. Najavljuje velike stvari i ostaje nam da vidimo koliko će napraviti u budućnosti.

On je svojim beskrupuloznim stilom borbe oduševio Englesku. Otvorilo mu je to brojna vrata i njegov ratnički boks žele svi gledati.

Treba istaći da se za karijeru hrvatskog boksera brine poznati teškaš i nekadašnji izazivač za šampiona svijeta teške kategorije Dillian Whyte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi