Američka zvijer ulazi u MMA svijet: On je pravo čudo!
Sve je više onih koji svoje fizičke prednosti pokušavaju iskoristiti u borbama. Veliki broj ljudi se okreće MMA sportu jer im je to veliki izazov, ali i zato jer smatraju da mogu doći do lake zarade (Foto: Instagram)

Potpisao za poljsku promociju

Američka zvijer ulazi u MMA svijet: On je pravo čudo!

M. Šljivak

MMA borbe sve više privlače i one koji nikad nisu nogom kročili u oktagonu.

Čak i oni koji su prešli u ozbiljne godine pokreću karijere, a jedan od onih koji je odlučio da se okuša u MMA svijetu je američki bodybuilder Martyn Ford.

Poljska organizacija Konfrontacja Sztuk Walki potpisala je Forda i sigurno da će ovaj 204 centimetra visoki Amerikanac biti zastrašujući za sve.

Ovaj 33-godišnjak je vrlo ozbiljno krenuo u trening. Želi što prije da se dokaže u borbi i nema dileme da će sa svojom visinom i težinom od 140 kilograma predstavljati ogroman izazov za sve profesionalne borce.

Ford je ranije igrao i kriket, ali je zbor povreda odustao od ovog sporta i okrenuo se bodybuildingu.

Kakva će mu biti MMA karijera vidjeće vjerovatno početkom naredne godine za kada je planiran njegov prvi meč.

Top Komentari

Mr.Balboa
Mislim da je glumio u jednom filmu vec,a covjek je masina,definitivno mnogi ce se zabrinuti!!!
23 0
Alkma
Velika vreca za uaranje to ce da vide ispred sebe
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti