Američki MMA borac Ukrajincima: Predajte se Rusima, ne želite valjda biti Afganistan?

Smatra da bi to bilo najbolje za sve

Američki MMA borac Ukrajincima: Predajte se Rusima, ne želite valjda biti Afganistan?

Edmir Škorić

Američki MMA borac Sean Strickland pozvao je Ukrajinu da klekne pred Rusijom i jednostavno postane dio nje.

Strickland je dao savjete Ukrajincima i prema njegovom mišljenju, trebali bi postati dio Rusije jer bi u protivnom moglo doći do potpune katastrofe.

"Ukrajina bi trebala samo pokleknuti i postati dio Rusije. Znam da je s*anje i da još uvijek možete pobijediti, ali jeste li sigurni da želite biti novi Afganistan sljedećih 30 godina? Neću reći da je to ispravno. To je gorka pilula, ali na kraju će svima biti bolje", kazao je Amerikanac.

Nakon što su mu se korisnici društvene mreže požalili zbog takvih stavova, MMA borac napravio je novu objavu u kojoj je istaknuo licemjerje kritika na njegov račun. Strickland je izjavio da svaka osoba može biti hrabra kada je u pitanju stvarna opasnost.

"Svi ste vi idioti. Što ćeš sam učiniti? O da, sjediti ispred telefona i slati poruke. Jeste li vi idioti sposobni uzeti pušku u ruke?", dodao je MMA borac.

Izjava američkog borca datira još od početka ruske invazije, u međuvremenu su stvari daleko otišle i čini se kako više nema povratka, a iz dana u dan sve je veći broj žrtava na obje strane. Najgore od svega, dosta civila je poginulo, čak i djece.

Treće pregovore predstavnici Ukrajine i Rusije održali su danas na tlu Bjelorusije i navodno postoji mali pomak, ali i dalje nije postignut konačan dogovor prema kojem bi se obustavila paljba i diplomatskim načinom riješio spor.

Top Komentari

Goran86
Dobro zar ova glava treba da stoji na naslovnoj strani 9 h vec ? Kakav naslov ubitacan sportsport redakcije...
7 0
King_Kenny
...i ti kad se sljedeci put budes borio protiv nekog predaj se odmah prije nego te jos izudara u tintaru.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi