Andrew Tate iz zatvora spomenuo genocid u BiH: "Plakao je dok mi je pričao o tome"
Andrew Tate se javlja iz rumunskog zatvora i konstantno ima zanimljive poruke upućene svijetu (Foto: Instagram)

"To je moj način razmišljanja"

Andrew Tate iz zatvora spomenuo genocid u BiH: "Plakao je dok mi je pričao o tome"

M. Šljivak

Nekadašnji kickboxer Andrew Tate (36) i njegov brat Tristan (34) još uvijek su u rumunskom zatvoru po optužbama za trgovinu i iskorištavanje žena. Tate se konstantno oglašava iz zatvora, a danas je ponovo spomenuo i genocid u Bosni i Hercegovini i svog trenera Amira Subašića.

Andrew Tate već je dva mjeseca iza rešetaka u Bukureštu. On i njegov brat Tristan zatvoreni su zbog trgovine i iskorištavanja žena, ali on smatra da mu je sve namješteno jer je javno prozivao svjetske moćnike.

Tate je danas ponovo pisao na Twitteru. Govorio je o zanimljivim stvarima i spomenuo je svog nekadašnjeg trenera - Bosanca Amira Subašića koji je imao veliki utjecaj na njegov život.

"Ne prihvatajte način razmišljanja sretnog čovjeka. Uzmite ih od depresivnog bijednika koji se ponaša izuzetno. Svako može propovijedati o pozitivnosti na suncu - Dijete može biti sretno kada stvari idu dobro", napisao je Tate i dodaje:

"Ja sam naučio razmišljati na način svog trenera kickboxinga koji je plakao dok mi je pričao priče o genocidu u Bosni, dok je moj otac 'držao' svoje polomljeno lice zajedno. Obratio sam pažnju na njegove riječi - Ovo su lekcije, ovo je način razmišljanja", poruka je koju je poslao Andrew Tate.

Oglasi

Amir Subašić je prošao sve i svašta tokom rata u Bosni i Hercegovini. Tate ga je upoznao po dolasku u Englesku i ima veliko poštovanje prema njemu.

"Amir je moj trener. On je bosanski musliman koji se borio u ratu. Šest puta je bio ranjavan i uspio je preživjeti. Danas mi je poput oca", govorio je Tate.

Zbog Amira braća Tate nikada ne žele posjetiti Srbiju. Tristan je objasnio zašto ne žele trošiti novac u ovoj zemlji.

"Reći ću vam razlog zašto ne želim ići u Srbiju. Ja sam predstavnik stare škole, istinski gospodin iz stare škole koja pokazuje poštovanje", rekao je Tate i nastavlja:

Oglasi

"Moj trener koji me je naučio da se borim je Bosanac i borio se protiv Srba u ratu. Ne želim ići u Srbiju i tamo se zabavljati ako će ga to imalo uznemiriti. Radije ću otići bilo gdje drugo".

"Mogao sam otići u Srbiju, ali ne želim. Imam ogromno poštovanje prema svom treneru. Ne mrzim Srbe, ali kažem - Ja sam stara škola, imam poštovanja i zato ne idem tamo", rekao je Tristan Tate.

Amir na društvenim mrežama pruža podršku svom učeniku. Jasno poručuje da su odluke rumunskog suda smiješne, a u to vjeruju i brojni ljubitelji onog što u životu radu Andrew Tate.

Subašić je rođen u Zvorniku. Odrastao je u Njemačkoj gdje je i započeo s borilačkim vještinama, ali se vratio pred agresiju na Bosnu i Hercegovinu i borio se na brojnim ratištima.

BiH je napustio 1999. godine. Skrasio se u Engleskoj, gdje je na kraju i počelo njegovo veliko prijateljstvo s Tateom.

Top Komentari

BHFLjiljan
⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi