Kontroverzni Andrew Tate prešao na islam: Izgovorio je šehadet i pao je na sedždu
Foto - Screenshot

Donio veliku životnu odluku

Kontroverzni Andrew Tate prešao na islam: Izgovorio je šehadet i pao je na sedždu

M. Šljivak

Nekadašnji kickboxer, a danas poznati influencer Andrew Tate (36) prešao je na islam. On je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izgovorio šehadet i ušao je u vjeru.

Kontroverzni Andrew Tate, koji je u prethodnih nekoliko godina stekao svjetsku slavu zbog svojih poprilično kontroverznih stavova na brojne društvene teme, odlučio je početi novi život.

Nekadašnji kickboxer koji će uskoro proslaviti svoj 36. rođendan odlučio je prijeći na islam i to je i napravio izgovarajući šehadet i padajući na sedždu u džamiji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tam Khan koji je objavio snimak Andrewa Tatea iz džamije napisao je:

"Što se tiče izgovaranja šehadeta, mišljenja smo da ga ne bi trebalo prikazivati u podcastu ili bilo gdje drugo. Ljudi će pomisliti da je sve to zbog sakupljanja novih pratitelja. Niko nije savršen, ali Alhamdullilah, ovaj dečko ima dobro srce i čiste namjere", napisao je Khan.

[facebook]https://www.facebook.com/Tamkhan/videos/5500035350114285/[/facebook]

Oglasi

Tate je karijeru profesionalnog borca zamijenio društvenim mrežama i to mu se itekako isplatilo. Postao je multimilioner, stvorio je ozbiljne biznise i stekao je svjetsku slavu.

Zahvaljujući odličnim ulaganjima i smislu za biznis ovaj momak je prethodnih godina uspio steći ogromno bogatstvo koje se trenutno procjenjuje na 357 miliona dolara.

Nedavno je Tate zbog svojih stavova, posebno radikalnim stavovima o ženama, banovan s brojnih društvenih mreža.

Sada se odlučio krenuti u neki novi život. Odabrao je islam kao vjeru koja će ga voditi kroz život, izgovorio je svete riječi i poklonio se Allahu padajući na sedždu.

On je i ranije često pohvalno govorio o islamu. Smatra da je to najčišća vjera na svijetu i sada je odlučio da je zvanično i prihvati kao dio svog života.

Što se tiče sportske karijere svoj posljednji meč u kickboxingu ovaj američko-britanski borac odradio je 2020. godine. Nekadašnji je svjetski prvak i u karijeri je na omjeru od 76 pobjeda i devet poraza.

Treba svakako istaći da je trener ovog kontroverznog borca i biznismena čovjek iz Bosne i Hercegovine - Amir Subašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi