Kontorverzni Andrew Tate i Jake Paul se konačno sreli oči u oči, završilo je (ne)očekivano

Dugo se ovo čekalo

Kontorverzni Andrew Tate i Jake Paul se konačno sreli oči u oči, završilo je (ne)očekivano

A. Čaušević

Nakon što su jedan prema drugom uputili veliki broj uvreda Jake Paul i Andrew Tate su se konačno sreli oči u oči. 

Borba između YouTubera koji je postao bokser i Teta se spominje otkako je četverostruki svjetski prvak u kickboxingu početkom ove godine dosegao neviđenu slavu na internetu.

Par je sada dolio ulje na vatru oko potencijalne mega-borbe nakon sučeljavanja u jednoj dvorani dok je YouTuberov menadžer Nakisa Bidarian to sve posmatrao sa strane. Paul je video opisao: "Pregovori".

Tate se nije borio pet godina, ali je spreman ući u ring ili protiv Paula, koji je prošli mjesec pobijedio UFC legendu Andersona Silvu, ili njegovog starijeg brata Logana.

Ovaj 35-godišnjak bio je u centru medijske pažnje posljednjih mjeseci zbog svojih kontroverznih stavova, zbog kojih mu je zabranjen pristup platformama društvenih medija TikTok, Facebook, YouTube i Instagram.

Oglasi

Paul je izrazio podršku Tateu nakon njegove zabrane na društvenim mrežama, a bivši kikbosker također je pohvalio Paulov prelazak u svijet boksa.

Tate je ranije nagovijestio da se se najverovatnije prije održati borba sa Loganom nego sa Jakeom Paulom insistirajući da će se vratiti u ring samo protiv nekoga koga želi "povrijediti".

"Logan i Jake su očito u igri, možda više Logan nego Jake", rekao je za Mirror Fighting te dodao:

"Ne treba mi novac i ne treba mi kredibilitet, ostat ću relevantan zauvijek. Bit ću najrelevantniji glas za mušku mladež do kraja ljudskog vremena. Za mene da se borim , to je lična odluka jer je to neko koga želim povrijediti.

Tate prešao na islam 

Nekadašnji Tate koji će uskoro proslaviti svoj 36. rođendan je nedavno prešao na islam izgovarajući šehadet i padajući na sedždu u džamiji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tam Khan koji je objavio snimak Andrewa Tatea iz džamije napisao je:

"Što se tiče izgovaranja šehadeta, mišljenja smo da ga ne bi trebalo prikazivati u podcastu ili bilo gdje drugo. Ljudi će pomisliti da je sve to zbog sakupljanja novih pratitelja. Niko nije savršen, ali Alhamdullilah, ovaj dečko ima dobro srce i čiste namjere", napisao je Khan.

Nakon što je zbog svojih stavova o ženama odstranjen sa svih društvenih mreža sada se odlučio krenuti u neki novi život. Odabrao je islam kao vjeru koja će ga voditi kroz život, izgovorio je svete riječi i poklonio se Allahu padajući na sedždu.

On je i ranije često pohvalno govorio o islamu. Smatra da je to najčišća vjera na svijetu i sada je odlučio da je zvanično i prihvati kao dio svog života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi