Andy Ruiz ima šansu da ponovo napadne Joshuu, ali prvo će morati da pobijedi nekadašnjeg šampiona
Foto - EPA

Protiv Charlesa Martina za obaveznog izazivača

Andy Ruiz ima šansu da ponovo napadne Joshuu, ali prvo će morati da pobijedi nekadašnjeg šampiona

M. Šljivak

Nekadašnji bokserski prvak svijeta Andy Ruiz ponovo bi mogao napasti pojaseve koje drži Anthony Joshua.

Meksikanac je u junu prošle godine šokirao sve nakon što je srušio Britanca u sedmoj rundi oduzevši mu naslove prvaka, da bi ipak AJ u decembru vratio pojaseve nazad.

Ruiz je odmah najavio kako želi i treći meč, a do njega bi mogao doći i brže od očekivanog, jer bi uskoro trebao raditi meč za obaveznog izazivača po IBF verziji.

Njegov protivnik u toj borbi trebao bi biti također bivši izazivač Charles Martin. Pregovori o ovoj borbi su u toku i gotovo je sigurno da ćemo je gledati do kraja godine, a pobjednik će imati šansu da se bori s Joshuom ili sa eventualnim budućim prvakom.

Martin je 2016. godine imao titulu IBF prvaka u svojim rukama. Pobijedio je Vjačeslava Glazkova, ali ga je Joshua nokautirao u aprilu iste godine već u drugoj rundi, te mu je oduzeo pojas.

Nakon toga izgubio je još meč i od Adama Kownackog, ali je zatim zaredao tri pobjede koje su mu donijele novu priliku da napadne pojas. Ipak, zadnja prepreka je Ruiz i pobjednik će sigurno dobiti svoju šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi