Čuveni 'debeljuca' skinuo je majicu pred novi meč i sve je ostavio u šoku
Foto - EPA

Andy Ruiz JR mršaviji nego ikad

Čuveni 'debeljuca' skinuo je majicu pred novi meč i sve je ostavio u šoku

M. Šljivak

Andy Ruiz JR šokirao je svijet boksa u junu 2019. godine kada je u Madison Square Gardenu nokautirao Anthonyja Joshu i postao prvak svijeta teške kategorije.

'Debeljuca' od gotovo 130 kilograma bio je potpuni autsajder, no uspio je šokirati svijet i pobijediti britanskog Apolona.

Ruiz se nakon trijumfa maksimalno opustio. Kilaža je išla i do 150 kilograma, pa se u revanšu iste godine Joshua poigrao s njim i vratio je pojaseve.

Nakon toga Andy se potpuno posvetio treningu. Odlučio je smršati te je u maju prošle godine u meču s Chrisom Arreolom izgledao mnogo mršaviji.

Ipak, pred povratak u ring 4. septembra protiv kubanskog King Konga Luisa Ortiza, Andy Ruiz izgleda senzacionalno.

Američko-meksički borac se skinuo pred kamerama za potrebe reklame. Vidljivo je da je 33-godišnji bokser značajno smršao i njegov izgled je zaista fascinantan.

Oglasi

Andy Ruiz JR želi ponovo doći na svjetski tron. Po pojaseve kreće borbom protiv Ortiza i ima velika očekivanja.

"Moj jedini cilj je pobjeda. Nije važno na koji način. Spreman sam za 12 teških rundi i dat ću sve od sebe u ringu", rekao je Ruiz i dodao je:

"Ja sam dokaz da je sve moguće kada radite jako i posvećeno. Želim napustiti ring podignute ruke".

Ruiz JR je u profesionalnoj karijeri odradio 36 mečeva. Pobijedio je u 34 od čega 22 puta nokautom.

Pored Anthonyja Joshue poražen je i od Josepha Parkera i to poprilično kontroverznom odlukom.

Top Komentari

King_Kenny
...strasan bokser,izgleda kao bezopasni debeljko,ali lik u amaterskom boksu imao rekord 105:5,a u profesionalnom 34:2...i u tih 7 poraza ni jednom nije nokautiran...
6 2
MaDaj
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi