Kada Razarač u svoju mašinu ubaci rivala onda mu nema spasa!

Sjajna borba

Kada Razarač u svoju mašinu ubaci rivala onda mu nema spasa!

A. Čaušević

Andy Ruiz Jr vratio se u akciju sinoć u Los Angelesu kako bi ukrstio rukavice sa Luisom Ortizom u borbi za titulu po WBC-u, jer želi da ponovo postane svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Ruiz se proslavio kada je osigurao veliku pobjedu nad Anthonyjem Joshuom unatoč tome što je bio veliki autsajder u borbi, postavši svjetski prvak. Međutim, Razarač je kratko trajao jer je izgubio naslove u revanšu.

Poslije tih mečeva iz 2019., borio se protiv Chrisa Arreole i pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca 2021., a njegova sinoćnja borba s Ortizom bila je prva poslije godinu dana.

Posljednjih sedmica je poboljšao svoje fizičke sposobnosti i izgledao je boljoj formi nego tiokom borbi s Joshuom, i to je svakako odigralo ulogu jer se njegov okršaj s Ortizom može opisati samo kao titanski okršaj.

Mnogi su mislili da je Ruiz na odlasku iz sporta nakon što je vodio manje borbi i izgledao kao da se opušta, međutim snaga koju je sinoć pokazao sugerira drugačije.

Oglasi

Na kraju je jednoglasnom odlukom sudija pripala pobjeda Ruizu koji je tako na sjajan način najavio povratak na veliku scenu.

[twitter]https://twitter.com/Hackedvids/status/1566633600564563968[/twitter]

Nakon borbe, Ruiz je rekao sljedeće: "Spreman sam čovječe. Gladan sam, želim opet biti prvak i vratiti taj pojas u Meksiko!”

Bio je to sjajan meč Razčara koji je više puta imao svog protivnika na platnu, s izglednom pobjedom nokautom, iako se Ortiz borio da konačnu odluku donesu sudije, što je potvrda njegovih borbenih kvaliteta i "nikad ne odustaj" stava.

Jasno je da je 32-godišnjak na novom putu do naslova u teškoj kategoriji nakon pobjede u eliminacionoj borbi za WBC naslov.

Sa sigurnošću se može reći da je Andy Ruiz Jr daleko od toga da je završio boksersku karijeru u teškoj kategoriji, njegova sinoćnja pobjeda samo pokazuje za što je sposoban i da još ima mnogo toga za ponuditi ovom sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi