Andy Ruiz ostaje bez jednog pojasa prvaka svijeta

IBF želi borbu za njihov naslov

Andy Ruiz ostaje bez jednog pojasa prvaka svijeta

Midhat Šljivak

Andy Ruiz Jr sinoć je šokirao bokserski svijet pobjedom nad Anthonyjem Joshuom.

Američko-meksički bokser je nokautirao Joshuu u sedmoj rundi i uzeo mu je naslove WBA, WBO, IBO i IBF prvaka, te je postao prvi Meksikanac sa teškaškom titulom.

Joshua će naravno imati priliku za revanš. To će se desiti u Velikoj Britaniji krajem godine, a vrlo lako bi se moglo desiti da jedna titula u toj borbi ne bude na stolu.

Organizacija IBF mogla bi oduzeti titulu Ruizu ukoliko je u skorije vrijeme ne bude branio protiv mandatornog izazivača Kubrata Puleva.

Bugarski borac je stekao pravo da izazove nosioca IBF pojasa. Do sinoć je to bio Joshua, a sada je to Andy Ruiz.

Ipak, teško je vjerovati da će Meksikanac prihvatiti borbu prije revanša sa Joshuom. To će značiti i da će ostati bez pojasa, a on će otići u ruke Pulevu ili čovjeku koji se s njim bude borio za titulu.

Andy Ruiz nakon rušenja Joshue sa trona: Morao sam ga nokautirati!

Andy Ruiz je šokirao bokserski svijet i postao je prvi čovjek koji je pobijedio Anthonyja Joshuu.

Meksikanac je prije nešto više od mjesec dana prihvatio borbu. Bio je apsolutni autsajder, ali je uspio da pobijedi Joshuu i dođe do četiri teškaška naslova.

Nokautirao je favorizovanog Britanca u sedmoj rundi, a naravno emocije nakon meča su bile zaista ogromne.

San svakog boksera je da postane svjetski šampion i Andy nije bio izuzetak.

"Hvala Bogu što mi je omogućio ovo. Osjećam se sjajno. O ovom sam sanjao čitav život. Ne mogu da vjerujem da mi se san upravo ostvario. Samo nebo je granica", rekao je Ruiz, te je dodao:

"Po prvi put sam bio na podu, ali to me je ojačalo. Morao sam ga nokautirati", istakao je Meksikanac i potom je dovršio:

"Naravno da će biti revanša. Sada idem proslaviti pobjedu. Upravo sam ispisao historiju Meksika", dodao je novi šampion svijeta.

Ruizu je ovo 33. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedan sumnjiv poraz od Josepha Parkera.

AJ je doživio prvi pora u 23. borbi i na omjeru je od 22-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi