Sa novom kilažom Andy Ruiz je potpuno drugi čovjek
Foto - Instagram

Iznenadio je sve

Sa novom kilažom Andy Ruiz je potpuno drugi čovjek

Midhat Šljivak

Američko-meksički bokser Andy Ruiz (31) svjetsku slavu je stekao pobjedom nad Anthonyjem Joshuom 1. juna 2019. godine.

Simpatični debeljuca tada je nokaturao apsolutnog favorita i osvojio je naslov najboljeg na svijetu, no njegova sreća je kratko trajala i već u decembru iste godine je Joshua vratio titule u svoje vlasništvo.

Partijanja i uživanje u milionima, te minimalni treninzi nakon osvajanja titule koštali su Ruiza koji se na revanšu u Saudijskoj Arabiji pojavio sa 128,4 kilograma, te nije bio ni sjena boksera iz prvog meča.

Ipak, odlučio je nakon toga da se maksimalno posveti treningu. Izgubio je popriličan broj kilograma, a novi izazov će 31-godišnji bokser imati 1. maja protiv veterana Chrisa Arreole (40).

Naporni treninzi su se Ruizu isplatili. Smršao je i trenutno je na 116.5 kilograma, a planira do borbe sa Arreolom izgubiti barem još jedan kilogram.

Oglasi

"Nisam još uvijek tako gdje bih htio biti, ali sam bolji u odnosu na ono gdje sam bio. Sada sam na 116.5 kilograma, još su ostale dvije nedjelje do borbe i planiram se spustiti na 115.5 kilograma", rekao je Ruiz za FightHype.

Promjenu u životu Andyja Ruiza uveo je čuveni Eddy Reynoso, čovjek koji godinama radi sa velikim Canelom Alvarezom.

"Ovdje uspijevam naučiti mnogo toga. Disciplinovann sam, svaki dan sam u dvorani i žao mije što ovaj potez nisam davno povukao. Trebao sam ranije ovdje doći i imam osjećaj da bi moj mentalitet bio mnogo drugačiji", poručio je Ruiz.

Ovaj 31-godišnji bokser najavljuje novi pohod na svjetski tron. Trenutno je u karijeri na omjeru od 33-2, a u karijeri ga je pored Anthonyja Joshue pobijedio i Joseph Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti