Andy Ruiz u TV showu nadmašio Joshuin rekord jačine udarca

Senzacionalni Meksikanac

Andy Ruiz u TV showu nadmašio Joshuin rekord jačine udarca

S. Grebović

U noći sa subote na nedelju u dvorani Madison Square Garden u New Yorku svijet boksa je svjedočio senzacionalnoj pobjedi Meksikanca Andyja Ruiza nad Anthonyjem Joshuom.

Meksikanac je tehničkim nokautom u sedmoj rundi iznenadio do sada neporaženog šampiona Anthonyja Joshuu i tako postao svjetski šampion teške kategorije po verzijama WBO, IBO, WBA i IBF.

Joshui je ovo bio prvi koraz nakon 22 pobjede, a danas je stigla potvrda kako će se ova dva sjajna borca ponovo naći u ringu krajem godine, u novembru ili decembru.

Britanski bokser je u još jednom segmentu ostao da gleda u leđa sjajnom Ruizu, a evo i kojem. Naime, Joshua je prošle godine gostovao u jednom TV showu pod nazivom "The Graham Norton" u kojem mu je na popularnoj 'krušci' izmjerena jačina udarca od 848.

Impresivno zar ne, ali šta onda reći za Ruiza koji je u jednoj drugoj emisiji učinio isto, ali se jačina njegovog udarca na podioku podigla na čak 967!

Možda je upravo ovo bio jedan od ključnih faktora njihove borbe u kojoj je Meksikanac u nekoliko navrata na pod slao vidno mišićavijeg Joshuu i na kraju ga pobjedio.

Top Komentari

Keno
Prvo nije ista masina, ako jacinu gledas preko ove kafanske aktivnosti onda ima curica od 16 godina koje su jace od joshue, ne sramoti se
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi