Urnebesno: Svi se smiju fotografijama Joshue i Ruiza iz 2012. godine

U diametralno suprotnim ulogama

Urnebesno: Svi se smiju fotografijama Joshue i Ruiza iz 2012. godine

S. Grebović

Sinoć je svijet boksa šokirao sjajni Meksikanac Andy Ruiz, pobjedom nad Anthonyjem Joshuom tehničkim nokautom u sedmoj rundi i tako postao svjetski šampion teške kategorije po verzijama WBO, IBO, WBA i IBF.

Britanac je u New Yorku poražen tehničkim nokautom u sedmoj rundi od Meksikanca Andyja Ruiza i tako ostao je bez četiri teškaške titule koje su bile u njegovom vlasništvu.

Nokautirao je favorizovanog Britanca u sedmoj rundi, a naravno emocije nakon meča su bile zaista ogromne. San svakog boksera je da postane svjetski šampion i Andy nije bio izuzetak.

"Veliki, veliki respekt. Žao mi je što sam vas iznevjerio. Veliko poštovanje za ovog čovjeka, ovo je njegov trenutak. Vidjet ćemo se opet", poslao je poruku Ruizu Anthony Joshua. Andy je ovom pobjedom postao prvi meksički teškaš koji je došao do naslova u teškoj kategoriji i ispisao je historiju.

Trenutno je na omjeru od 33-1, jedini poraz je imao od Josepha Parkera, ali mnogi vjeruju da je u tim meču pobijedio i da je oštećen. Sa druge strane AJ je po prvi put poražen (22-1), ali je već najavljen revanš za nekoliko mjeseci u Velikoj Britaniji.

Danas su pojedini mediji objavili fotografije dva rivala iz 2012. godine na kojim je primjetna razlika između njih.

Naime, te godine Anthony Joshua je nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu na kojima se okitio zlatom u superteškoj kategoriji, dok je Meksikanac na pomenutoj fotografiji slikao sebe u odrazu odgledala na kojem je ličio na nekog gojaznog tinejdžera.

Šest godina kasnije, upravo je taj'debeli mladić nokautirao Joshuu za naslov prvaka u četiri kategorije.

View this post on Instagram

That caption 😂

A post shared by ODDSbible (@oddsbible) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi