Potvrđeno: Joshua i Ruiz će imati revanš krajem ove godine
Ruiz he tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio Joshuu

Očekuje nas još jedan spektakl

Potvrđeno: Joshua i Ruiz će imati revanš krajem ove godine

S. Pašalić

Andy Ruiz je prije nekoliko dana šokirao svijet nakon što je postao novi šampion u boksu.

Meksikanac je tehničkim nokautom u sedmoj rundi iznenadio neporaženog šampiona Anthonyja Joshuu i pokazao je da je riječ o izvanrednom bokseru iako su ga mnogi ismijavali zbog njegovog viška kilograma.

Joshui je ovo bio prvi koraz nakon 22 pobjede, a sada je organizator bokserskih mečeva Eddie Hearn potvrdio da će se revanš između Joshue i Ruiza održati krajem ove godine, u novembru ili decembru.

"U utorak smo aktivirali klauzulu o revanšu u ugovoru s Andy Ruiz Juniorom," reako je Hearn, te dodao kako će grad domaćin biti određen naknadno.

Kako pišu svjetski meddiji meč bi se mogao održati u Londonu, ali nije isključeno da Anthony Joshua pristane i na Las Vegas ili Los Angeles.

Andy Ruiz nakon rušenja Joshue sa trona: Morao sam ga nokautirati!

"Hvala Bogu što mi je omogućio ovo. Osjećam se sjajno. O ovom sam sanjao čitav život. Ne mogu da vjerujem da mi se san upravo ostvario. Samo nebo je granica", rekao je Ruiz, te je dodao:

"Po prvi put sam bio na podu, ali to me je ojačalo. Morao sam ga nokautirati", istakao je Meksikanac i potom je dovršio:

"Naravno da će biti revanša. Sada idem proslaviti pobjedu. Upravo sam ispisao historiju Meksika", dodao je novi šampion svijeta.

Ruizu je ovo 33. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedan sumnjiv poraz od Josepha Parkera.

Top Komentari

Nany
O kakvom vi spektaklu pričate ? Nikad goreg meča nisam gledao. Džošua dao Dijazu da se ne bori sa Vilderom,jer ga se boji.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi