Ruiz: "Volim te mama, više nećemo morati da se mučimo..."

Emocije savladale meksičku senzaciju

Ruiz: "Volim te mama, više nećemo morati da se mučimo..."

S. Grebović

U noći sa subote na nedelju svijet boksa je šokirao sjajni Meksikanac Andy Ruiz pobjedom nad Anthonyjem Joshuom tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Meksikanac je tako postao svjetski šampion u teške kategorije po verzijama WBO, IBO, WBA i IBF.

Na zaprepaštenje prepune dvorane Madison Square Garden u New Yorku nokautirao je favorizovanog Britanca u sedmoj rundi, a naravno emocije nakon meča su bile zaista ogromne, a Andy je imao poseban pozdrav za svoju majku:

"Mama, volim te... Naši životi će se promijeniti, nećemo više morati da se mučimo. Hvala Bogu... Sve se dešava s razlogom", izjavio je emotivni Andy.

Trenutno je na omjeru od 33-1, jedini poraz je imao od Josepha Parkera, ali mnogi vjeruju da je u tim meču pobijedio i da je oštećen. Sa druge strane AJ je po prvi put poražen (22-1), ali je već najavljen revanš za nekoliko mjeseci u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi