Anthony Joshua 1. juna brani svoje pojaseve!
(Foto: EPA) Sada je zvanično da će Joshuin sljedeći protivnik biti 30-godišnji Amerikanac, Jarrell "Big Baby" Miller.

Američki debi britanskog boksera

Anthony Joshua 1. juna brani svoje pojaseve! · Zvanično

Aktuelni WBA, WBO, IBF i IBO prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthony Joshua će svoje pojaseve braniti prvog juna ove godine.

Dosta se špekulisalo o narednom protivniku 29-godišnjeg Britanca. Ljubitelji boksa bi ga voljeli vidjeti u ringu sa Deontayjem Wilderom i Tysonom Furyjem, ali će na jedan od pomenutih sudara još morati pričekati.

Naime, sada je i zvanično da će Joshuin sljedeći protivnik biti 30-godišnji Amerikanac, Jarrell "Big Baby" Miller.

Joshua će se konačno boriti na američkom tlu, pošto je za njegov meč sa Millerom rezervisan legendarni Madison Square Garden u New Yorku.

Inače, Miller se svojevremeno bavio i kik-boksom, tok trenutnko kotira dosta visoko kada su u pitanju bokserski teškaši.

Tako "Big Babyja" specijalizovani sajt Boxrec trenutno svrstava na peto mjesto kada su teškaši u pitanju, dok je prema magazinu The Ring deveti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi