Anthony Joshua se bori protiv Jarrella Millera
Jarrel Miller je bivši kickboxer koji je u karijeri u ovom sportu izgubio samo dva meča i to od Mirka Filipovića. U boksu je još uvijek neporažen (Foto: EPA)

Eddie Hearn potvrdio

Anthony Joshua se bori protiv Jarrella Millera

M. Šljivak

Glavna promotorska "faca" Eddie Hearn najavio je narednu borbu najveće bokserske zvijezde Anthonyja Joshue.

Iako se očekivalo da bi 13. aprila AJ na Wembleyju trebao braniti naslove, čini se kako su svi dogovori za ovaj termin propali.

Tražio je Joshua borbu protiv Deontayja Wildera za ujedinjenje titula, nuđena je borba i Tysonu Furyju, a onaj koji ju je najviše želio Dillian Whyte na kraju se našao posljednji u redu.

Nakon što dogovor za april nije postignut na novi meč prvaka svijeta Eddie Hearn je najavio kako će Joshua u ring narednog ljeta i to u borbi protiv Jarrella Millera, koja će se održati u Madison Square Gardenu.

"Wilder šuti, a pregovarali smo sa Furyjem i Whyteom. Volio bih da AJ dođe u SAD. Miller je u top pet teškaša i njegov glas se ovdje čuje. Da biste bili svjetska zvijezda, morate se boriti u Ameirici. Bilo bi pravo dostignuće da jedan Britanac ispuni MSG", rekao je Hearn, te je dodao:

"Ako ne bude meča s Wilderom, Furyjem ili Whyteom, mora doći u Ameriku i tada je Jarrel ispred svih. Nemojte da vas iznenadi ako u junu bude borba. Doći u New York i dobiti čovjeka u njegovom dvorištu je pravi posao. Ipak, AJ trenutno stopostotno fokusiran na borbu sa Wilderom, a on ako odbije, potražit ćemo druge opcije", istakao je Hearn.

Ko od koga bježi? Hiljadu je poziva, dosta mailova, ali odgovora nema

Svijet boksa sa velikim nestrpljenjem čeka dogovor o meču za apsolutnog prvaka svijeta između Britanca Anthonyja Joshue i Amerikanca Deontayja Wildera.

O meču u kojem bi na stolu bile apsolutno sve teškaške titule priča se već dvije godine. Pregovora je bilo, ali konačnog dogovora zbog raspodjele novca nije bilo.

Tim Deontayja Wildera nije pristajao na "skromne" uslove koje im je nudio promotor Eddie Hearn, pa je na kraju dogovoren spektakularan duel protiv Tysona Furyja, kojeg je po mnogima Wilder izgubio, ali je meč na kraju proglašen neriješenim.

Međutim, kako tvrdi iskusni promotor Barry Hearn, Wilder uporno izbjegava pozive od Joshuinog tima za dogovor oko borbe.

"Nažalost, rekli su mu da Wilder uopšte ne odgovara na pozive. Poslana su tri ili četiri maila, bilo je mnoštvo poziva telefonom i tim Deontayja Wildera se nije javio niti na jedan", rekao je Hearn.

Top Komentari

Zoilomas
prebit ce ga Joshua
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi