Anthony Joshua 13. aprila protiv Dilliana Whytea
Nakon što se Deontay Wilder nije javljao na pozive, odlučeno je da se na kraju 13. aprila AJ u ringu nađe sa čovjekom kojeg je jedino on pobijedio (Foto: EPA)

Sve je dogovoreno

Anthony Joshua 13. aprila protiv Dilliana Whytea

M. Šljivak

Anthony Joshua konačno je dobio rivala za meč koji će se održati 13. aprila na stadionu Wembley.

Nažalost, to neće biti Deontay Wilder ili Tyson Fury, ali je šampion, kako je i obećao, šansu za novi napad na titulu prvaka svijeta pružio Dillianu Whyteu.

The Body Snatcher je krajem decembra nokautirao Dereka Chisoru i nakon meča je prozvao Joshuu, a ovaj je izazov i prihvatio, ali ako na borbu ne pristane Deontay Wilder.

Kako dogovor sa WBC šampionom nije bio ni blizu na kraju je tim Joshua odlučio da novu šansu pruži Whyteu i AJ će braniti titule WBO, WBA, IBF i IBO prvaka svijeta 13. aprila.

Dogovor o borbi je postignut, papiri su potpisani i za sutra je zakazana službena objava meča Joshua - Whyte II.

Upravo je Joshua jedini u karijeri uspio poraziti Whytea. Bilo je to u decembru 2015. godine kada ga je nokautirao u sedmoj rundi.

Interesantno je svakako da je u amaterskoj karijeri 2009. godine Whyte uspio da savlada Joshuu, ali to nikome još nije uspjelo u profesionalnoj karijeri.

Whyte u karijeri trenutno na omjeru od 25-1 i jedan je od najboljih udarača u teškoj kategoriji.

Nakon Whytea slijedi Jarrell Miller

AJ će nakon borbe 13. aprila iskušati i američko tržište, a već je dogovoreno da će se u ringu naći protiv neporaženog Amerikanca Jarrella Millera.

Ta bi se borba trebala desiti tokom ljeta u legendarnom Madison Sqaure Gardenu, a u njoj bi svakako Britanac bio veliki favorit, jer niko ne vjeruje da bi Miller mogao ugroziti sami vrh teške kategorije.

Ipak, borba protiv Millera u SAD-u nije ono što svijet boksa želi vidjeti. Svi su željeli i još uvijek žele borbu protiv Deontayja Wildera, ali teško je vjerovati da će se ona uspjeti organizovati u 2019. godini.

Međutim, činjenica da je šampion odlučio iskušati američko tržište, jasno pokazuje da je on spreman za Wildera koji je međutim u nekoliko navrata odbijao dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi