Bježi li Deontay Wilder od Anthonyja Joshue?
Mnogi žele da vide obračun Wilder - Joshua i da se pokaže ko je trenutno broj jedan na svijetu. Ipak, čini se kako do ovog obračuna neće doći u narednim godinama (Foto: EPA)

Izjava koja privlači pažnju

Bježi li Deontay Wilder od Anthonyja Joshue?

M. Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder (32) jasno je poručio Anthonyju Joshui da nema namjeru da se bori sa njim.

Joshua odavno cilja meč protiv Wildera za ujedinjenje titula, ali do dogovora nikako ne dolazi. Pregovori su dva puta propadali prošle godine, a iako AJ zove Amerikanca na obračun, on za sada od okršaja bježi.

Jasno je poručio da nema potrebu da se bori sa britanskom zvijezdom, ali da će biti spreman, kada prava ponuda bude na stolu.

"Ako je on spreman i ja sam, ali ponuda mora biti fer. Njegov tim misli da sve mora biti po njihovim pravilima i da se svijet vrti oko njih. Dokazali smo da nije tako. Ja idem svojim putem i imam dovoljno borbi pred sobom za naredne dvije godine, tako da se ne moram boriti s njim", rekao je Wilder.

Promotor Eddie Hearn nedavno je ponudio Wilderu podjelu novca 60-40 za borbu. Međutim, niko mu odgovor nije poslao, a Wilder cilja novi meč protiv Tysona Furyja, sa kojim je remizirao početkom decembra prošle godine.

Nakon borbe protiv Furyja američkog boksera čeka i duel protiv Dominica Breazealea koji ima poziciju izazivača, a u redu stoje još Luis Ortiz i Adam Kownacki.

Anthony Joshua 1. juna protiv Jarrella Millera

Britanski bokser će naslove prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO braniti u junu protiv Jarrella Millera u Madison Square Gardenu.

Ova odluka je donijeta nakon što su pregovori o borbi za 13. april protiv Dilliana Whytea propali, a isti datum su odbili Tyson Fury i Deontay Wilder.

Eddie Hearn je međutim brzo reagovao. Dogovorena je borba protiv neporaženog Millera (23-0-1), nekadašnjeg kickboxera koji je uspješnu karijeru u boksu počeo graditi 2009. godine.

Interesantno je svakako da Miller u kickboxing karijeri ima samo dva poraza. Oba je doživio od hrvatske legende Mirka Filipovića, a sada će pred svojim navijačima u legendarnom MSG-u imati šansu da sruši najvećeg boksera današnjice.

Miller je 20 od svojih 23 pobjede ostvario nokautom, a na početku karijere je jedan meč boksovao i neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti