Nema više priča iza kulisa: Tysonu Furyju "ponuđen" Anthony Joshua

Eddie Hearn otvoreno

Nema više priča iza kulisa: Tysonu Furyju "ponuđen" Anthony Joshua

Tyson Fury i Deontay Wilder su u fokusu boksačke javnosti nakon svog međusobnog okršaja krajem minule godine, a od njihovog sjajnog meča i "remija" sve se manje priča o Anthonyju Joshui.

Ipak, Joshua je i dalje "glavna meta" Deontayja Wildera. Već odavno je Deontay Wilder trebao dobiti priliku za meč protiv Joshue, ali navodno promoter Eddie Hearn i Joshuin kamp nisu željeli rizikovati sa Bronzanim bombarderom.

Sada Eddie Hearn tvrdi da Wilder nije bio ozbiljno zagrijan za meč sa Joshuom, te je javno ponudio meč Tysonu Furyju. Tako bi Fury, nakon svog povratka, mogao dobiti šansu da ponovo dođe do IBF, WBA i WBO pojaseva, dok bi Wilder mogao ponovo izvisiti.

"Da Wilder želi meč vjerovatno bismo već razgovarali. Oni se nama nisu htjeli javiti. Mi smo napravili ponudu, napravili podjelu novca... Napravili smo sve što možemo da bi ovaj meč bio ugovoren, ali izgleda da su trenutno puno veće šanse za meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Fury može dobiti ovaj meč ukoliko ga želi. Pričali smo i dao sam mu to do znanja. Ukoliko Fury želi, može se boriti protiv Joshue 13. aprila", poručio je Hearn.

Inače, Joshua već neko vrijeme ima rezervisan "termin" na Wembleyju upravo 13. aprila, ali se još traga za atraktivnim protivnikom. Čini se da bi to mogao biti Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi