Saudijska Arabija pripremila bokserski spektakl: U ring ulaze Joshua, Wilder, Bivol, Bakole...
Foto - EPA

Datum je 23. decembar

Saudijska Arabija pripremila bokserski spektakl: U ring ulaze Joshua, Wilder, Bivol, Bakole...

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija će 23. decembra ugostiti neke od najboljih boksera svijeta. U ring ulaze Anthony Joshua, Deontay Wilder i Dmitry Bivol, a poznati su i bokseri koji će se suočiti s njima.

Tyson Fury i Oleksander Usyk neće se boriti 23. decembra za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije u Rijadu. Borba je zbog povreda Kralja Cigana dobijenih u meču s Francisom Ngannouom pomjerena za februar.

Ipak, Saudijska Arabija se pobrinula da 23. decembra dovede velike bokserske zvijezde. U ring će ući Anthony Joshua, Deontay Wilder i Dmitry Bivol.

Iako su mnogi očekivali obračun Joshue i Wildera, to se barem za sada neće desiti. AJ će za protivnika imati opasnog švedskog boksera Otta Wallina (26-1-1), momka koji jedini poraz karijere ima od Tysona Furyja.

Wallin se trebao naći u borbi protiv Filipa Hrgovića prije nego što hrvatski teškaš napadne IBF-ov pojas protiv Oleksandera Usyka, ali on je s velikim zadovoljstvom prihvatio ponudu da se već 23. decembra bori s Joshuom.

Oglasi

I Hrgović se spominjao kao potencijalni rival britanskog boksera. Međutim, Joshua i njegov promotor Eddie Hearn očigledno su odabrali nešto sigurniju varijantu i u glavnoj borbi večeri naći će se AJ i Otto Wallin.

Nakon duže pauze vraća se i Bronzani bombarder Deontay Wilder. Moćni nokauter za rivala će imati nekadašnjeg WBO prvaka svijeta Josepha Parkera (33-3).

Bit će to povratak američkog boksera nakon više od godinu dana i borba kojom će tražiti svoj put prema mjestu izazivača za neku od titula koje drži Oleksandr Usyk.

Treća borba koja je za sada u planu je duel strašnog ruskog bokser Dmitryja Bivola (21-0) i američkog boksera Richarda Rivere (24-1). Neporaženi Bivol bi u ovom duelu brani WBA pojas poluteške kategorije i bit će apsolutni favorit protiv momka kojeg zovu 'Mornar Popaj'.

Bokserski insajder Dan Rafael ističe da će pored ovih borbi 23. decembar donijeti još četiri meča, a uskoro će se znato ko će se naći u ringu. Pretpostavlja se da će borbe odraditi Daniel Dubois i Martin Bakole, a protivnici će biti određeni u narednim danima.

Saudijska Arabija priprema istinski spektakl i sada se čeka samo službena potvrda ovih borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi