Deontay Wilder sebe smatra najmoćnijim udaračem ikad: "Nema potrebe da se raspravlja o tome"
Deontay Wilder je godinama bio nepobjediv sve dok nije došao tromeč s Tysonom Furyjem u kojem je dva puta izgubio (Foto: EPA)

Amerikanac uvjeren

Deontay Wilder sebe smatra najmoćnijim udaračem ikad: "Nema potrebe da se raspravlja o tome"

Midhat Šljivak

Američki bokser Deontay Wilder (37) smatra sebe najmoćnijim teškašem svih vremena. Wilder je istakao kako nema potrebe da se iko poredi s njim, pa čak ni čuveni Mike Tyson kojeg mnogi smatraju za najvećeg udarača ikad.

Čuvenog Mikea Tysona mnogi smatraju najvećim udaračem i nokauterom svih vremena. Iron Mike je imao čudesnu snagu udarca i lomio je protivnike jednim udarcem te je zbog takve moći bio miljenik mnogih ljubitelja boksa.

Ipak, Deontay Wilder tvrdi da je njegov razorni udarac moćniji od Tysona i svih drugih udarača koji su važili za nokautere.

Za njega nema nikakve potrebe da se ikako raspravlja na ovu temu. Sebe je stavio kao najmoćnijeg ikad.

"Ja sam najvećih nokauter ikad. Nema potrebe da se više raspravlja o tome", rekao je Wilder i nastavlja:

"Ja sam. Ja sam najveći bez ikakve dileme. Rekao sam to i Mikeu (Tyson) . Volim borce stare škole, ali novija generacija je bolja od prethodne. Ja sam samo rekao istinu", govori Wilder.

Oglasi

Naravno, za ljubitelje boksa njegove riječi su nevjerovatne i djeluju zaista ponižavajuće prema ljudima čiji su udarci protiv mnogo jačih rivala od onih koje je imao Wilder završavali borbe.

Američki bokser je dugo bio neporažen u karijeri. Međutim, do borbi s Tysonom Furyjem nije imao pravi izazov, a upravo mu je Kralj Cigana oduzeo WBC naslov prvaka svijeta kojeg je držao godinama.

U tri borbe s Britancem dva puta je poražen nokautom, a njihov prvi kontroverzni meč završen je bez pobjednika.

Ukupno je u karijeri pored dva poraza i jednog neriješenog meča ostvario 43 pobjede od čega su 42 bile nokautom.

Zbog razornog udarca kojeg posjeduje dobio je nadimak Bronzani bombarder, ali osim njega, rijetki ga smatraju najvećim udaračem svih vremena.

Top Komentari

makelele
ccc puko lik od previse udaraca koje je popio od Kralja Cigana :D Niko nije veci udarac od Tysona i niko nije veci Bokser od Alija
1 3
Catanzaro
Wilder u top tri boksera svih vremena sigurno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti