Najavljene borbe za pamćenje 23. decembra - Filip Hrgović u Saudijskoj Arabiji radi meč karijere?
(AP Photo/Hassan Ammar)

Frank Warren najavljuje dosta toga

Najavljene borbe za pamćenje 23. decembra - Filip Hrgović u Saudijskoj Arabiji radi meč karijere?

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija planirala je 23. decembra održati meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka, ali se Fury morao povući iz borbe zbog povreda u duelu s Francisom Ngannouom, pa je meč pomjeren za februar naredne godine. Ipak, taj datum će prema najavi promotora Franka Warrena obilježiti svijet boksa.

Tyson Fury i Oleksander Usyk neće odraditi planirani meč za apsolutnog prvaka svijeta 23. decembra. Ipak, te večeri svijet će u Saudijskoj Arabiji svjedočiti vrhunskim borbama. Tako barem kaže poznati promotor Frank Warren.

Warren nije želio govoriti o imenima koja će se te večeri pojaviti, ali navodi da će to biti velike face iz svijeta boksa. Prema određenim informacijama u ringu će se naći Deontay Wilder i Anthony Joshua, ali ne jedan protiv drugog.

"Bit će velika noć u decembru. Uskoro ćemo sve objaviti i bit će zaista ogromne vijesti. Svidjet će vam se, obećavam vam", rekao je Frank Warren i dodao je:

"Trenutno vam ne mogu otkriti sve informacije, ali sve ide u pravom smjeru prema historijskoj noći boksa. Sudjelovat će bokseri sa svih strana svijeta i imena će vas iznenaditi", rekao je Warren.

Oglasi

U posljednje vrijeme spominje se da bi Bronzani bombarder Deontay Wilder mogao u ring s Predatorom Francisom Ngannouom koji je oduševio svijet u borbi protiv Tysona Furyja. Bio bio ti obračun dvojice strašnih udarača i nema čovjeka koji taj duel ne bi volio vidjeti.

Nije poznato ni s kim će se Anthony Joshua naći u ringu. On se u posljednje vrijeme najčešće povezivao s najboljim hrvatskim bokserom Filipom Hrgovićem i vidjet ćemo hoće li do borbe zaista doći.

Ostaje nam da sačekamo naredne dane i da vidimo kakve će borbe Saudijci organizovati, a s obzirom na novac koji ulažu definitivno će ta noć biti upamćena.

Filip Hrgović ostao bez borbe za IBF pojas, Joshua se nazire kao novi rival

Hrvatski bokser Filip Hrgović ostao je bez borbe za IBF pojas teške kategorije iako je obavezni izazivač Oleksandera Usyka koji drži ovu titulu.

IBF organizacija saopštila je prije nekoliko dana kako neće oduzeti pojas ukrajinskom bokseru i da će on ostati uključen za planirani duel protiv Tysona Furyja u februaru.

S obzirom na činjenicu da u borbi za apsolutnog prvaka svijeta ima klauzula za revanš s obje strane, Hrgović bi na borbu mogao čekati još barem godinu dana i to mu se definitivno nikako ne isplati.

Zato neće biti nikakvo čudo ako 31-godišnji Hrvat prihvati eventualnu ponudu za meč s Joshuom u decembru i sigurno bi ta borba izazvala apsolutni spektakl.

El Animal je u dosadašnjoj karijeri odradio 16 borbi i sve ih je dobio, a 13 puta je slavio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi