Veliki šampion krenuo po pečeno pile, pa došlo do haosa na ulici - Ožiljci na rukama sve govore

AJ imao obračun

Veliki šampion krenuo po pečeno pile, pa došlo do haosa na ulici - Ožiljci na rukama sve govore

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Anthony Joshua pokazao je brojne ožiljke na šakama koji su pored boksa nastali nakon obračuna sa šestoricom momaka na ulici.

Ruke nekadašnjeg šampiona svijeta teške kategorije Anthonyja Joshue ispunjene su brojnim ožiljcima koji međutim nisu nastali samo od borbi u ringu već od haosa kojeg je napravio na ulici.

AJ je u razgovoru s Louisom Therouxom otkrio kako je imao zanimljiv obračun na ulici dok je krenuo kupiti pečeno pile.

"Koža mi ne zarasta tako lako", rekao je Joshua pokazujući ožiljke na rukama i dodaje:

"Ožiljci nisu samo od boksa. Jedne noći sam krenuo po pečeno pile i završio u obračunu protiv šestorice momaka. Brutalan je to obračun bio", istakao je Joshua.

Oglasi

Imao je Joshua problema u prošlosti i sa zakonom. Koristio je i marihuanu kao 13-godišnjak, a kratko je bio iza rešetaka.

"Ako ne možeš izbaciti loše stvari iz svog života onda se ne možeš ni posvetiti poslu profesionalnog sportiste. Tek nakon što sam prestao pušiti marihuanu krenuo sam napredovati", riječi su Joshue.

AJ je potom krenuo sa žestokim treninzima. To mu se itekako isplatilo jer je postao velika zvijezda i jedan od najboljih boksera teške kategorije u svijetu.

Za Englesku je 2012. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, da bi s 26 godina uzeo titulu prvaka svijeta teške kategorije po IBF verziji ekspresnim nokautom u drugoj rundi protiv Charlesa Martina.

Najveća pobjeda karijere mu je svakako trijumf nad velikim Vladimirom Kličkom u kojoj je uzeo još WBA Super i IBO pojas. Izgubio ih je potom prvo od Andyja Ruiza Juniora, te zatim od Oleksandera Uskya.

AJ je na omjeru od 26 pobjeda i tri poraza. Sada je na putu povratka na tron teške kategorije i očekuje da će već u narednoj godini napasti jednu od titula koje će biti u vlasništvu Oleksandera Usyka ili Tysona Furyja.