Anthony Joshua svjetske titule brani u Hrvatskoj?

Prijedlog iz tabora izazivača

Anthony Joshua svjetske titule brani u Hrvatskoj?

Anthony Joshua je prvobitno trebao svoje IBF, WBO i WBA titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji braniti u meču protiv Bugarina Kubrata Puleva u junu, na stadionu Tottenhama u Londonu.

Međutim, pandemija novog koronavirusa je odgodila i ovaj sportski događaj, a osim novog termina, po svemu sudeći se traži i nova lokacija.

Bugarinov tim je za šampionsku borbu predložio Hrvatsku i Pulu. Naravno, cilja se na organizaciju borbe u Pulskoj Areni.

"Mi razgovaramo o Hrvatskoj", rekao je menadžer Kubrata Puleva Ivaylo Gotzev za bugarske medije.

"Tamo postoji jedinstven rimski amfiteatar, Pulska Arena, i u aktivnim smo razgovorima. Sviđa nam se ova opcija jer bi meč bio u Evropi, u sredini kontinenta. Arena sama po sebi ima predispozicije da ovo bude događaj bez presedana u našoj eri... Mora postojati obostrani pristanak. Želimo da uslovi i pravila budu dobri za obje strane. Hearn govori o Bliskom istoku, njemu smo ostavili da nastavi s komunikacijom u tom pravcu... Bugarska nije opcija jer Joshua ne bi pristao. Želio je da boksati na domaćem terenu, ali viša sila je dovela do promjena... Kubrat je bio spreman boriti se sa Joshuom i u njegovom vlastitom dvorištu, čak i kada bi članovi njegove porodice bili sudije", poručio je Gotsev.

Inače, promoter Eddie Heran je za Sky Sports otkrio da se već prave planovi za meč Joshua - Tsyon Fury i da su opcije Saudijska Arabija i još dvije države "u inostranstvu". Ipak, Pulev prema ugovoru ima pravo biti naredni izazivač Anthonyja Joshue i prvo ćemo gledati tu borbu.

Top Komentari

Laola
Auuu gorice ovo ako ovaj bude boksovao u Hrvatskoj.
2 0
GigantMostarski
I to u Puli, treba ih u onu arenu gurati nek se pobiju :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi